Stefan

Enkele jaren geleden kwam ik in contact met Yoga. Yoga en Lu Jong zijn voor mij de methodes om contact te maken met je lichaam en geest. De ademhaling is de brug tussen de het lichaam en de geest. De focus richten op je Zelf door het doen van yogahoudingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama’s).

Daarnaast brengt het in Yoga zijn ook welzijn, ontspanning, kracht, uithoudingsvermogen, vitaliteit, verbondenheid en vreugde.

We beoefenen geen Yoga maar we zijn in Yoga!


Mijn gewaardeerde leraar Lama Tulku Lobsang Rinpoche heeft een zeer grote kennis van de Tantrayana stroming binnen het Tibetaans boeddhisme. Hij is Tibetaanse arts en astroloog. Tulku Lobsang Rinpoche heeft deze unieke set traditionele heilzame Lu Jong bewegingen in het Westen geïntroduceerd. Daar wij anders bewegen, een andere lichaamsbouw hebben en er een andere leefstijl op na houden dan de Tibetanen, heeft hij een unieke set Lu Jong bewegingen voor de mensen in het Westen samengesteld.

Het was voor mij meteen duidelijk dat deze eeuwenoude methode helend is op fysiek, mentaal en energetisch niveau.  Ik heb de opleiding tot Lu Jong Tibetaanse Helende Yoga 1 Teacher met veel plezier, dankbaarheid en vreugde gevolgd en met succes afgerond in februari 2017.