Yogi Tea Calming

 3,25

Yogi_Tea_Logo

Ingrediënten:
kamillebloesem*, venkel*, lindebloesem*, kardamom*, gerstemout*, hibiscus*, zoethout*, alfalfa*, frambozenblad*, sinaasappelschil*, rozebottel*, kaneel*, gember*, kruidnagel*, zwarte peper*

Op voorraad (kan nabesteld worden)

SKU: calming Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Yogi Tea Calming
Yogi Tea calming is een unieke melange van kalmerende en rustgevende kruiden. Kamille en lindebloesem verlichten samen stress en laten lichaam en geest weer in vredige harmonie komen. Kardamom, hibiscus, kaneel en kruidnagel geven deze vriendelijke thee een heerlijke zachtheid. De essentie van deze thee is: ‘Vrede en rust’.

Ingrediënten:
kamillebloesem*, venkel*, lindebloesem*, kardamom*, gerstemout*, hibiscus*, zoethout*, alfalfa*, frambozenblad*, sinaasappelschil*, rozebottel*, kaneel*, gember*, kruidnagel*, zwarte peper*

Bereidingswijze:
Schenk 250 ml kokend water op het theezakje en laat 6-7 minuten trekken, of langer voor een sterkere smaak.

Lindebloesem
Zijn positieve eigenschappen wist men al in de Middeleeuwen te waarderen en tot aan de dag van vandaag worden de bloesems van de linde tot ‘s werelds meest bekende heelmiddelen gerekend. Ze ruiken aromatisch, smaken licht zoet en bevatten waardevolle flavonoïden alsmede etherische olie.

Kamille
De beroemde arts en botanicus Hieronymus Bock noemde de aangenaam geurende kamille al aan het eind van de 16e eeuw het „meest gebruikte kruid van de geneeskunde“. Vanwege zijn talrijke positieve eigenschappen werd hij in het jaar 1987 als eerste tot „geneeskrachtige plant van het jaar“ uitgeroepen, in 2002 volgde de uitroeping tot „heelkruid van het jaar“.

Rozenbottel
De tot de roosachtigen behorende rozenbottel bevat vijf keer meer vitamine C dan de citroen. Zijn aromatische vruchten smaken licht bitter en zoetig en bevatten behalve fruitzuren en minerale stoffen ook ijzer en de vitamines A, B, E, P en K.

Venkel
Venkel is een van de oudste bekende geneeskrachtige planten ter wereld. Hij behoort tot de familie van de schermbloemigen en is al duizenden jaren overal ter wereld geliefd vanwege zijn intense aroma. Venkel smaakt zoetig kruidig en doet wel een beetje denken aan anijs.

Kardamom
Kardamom is al duizenden jaren een van de populairste kruiden in Azië en in de Arabische landen. Zijn fijne, zoetig scherpe aroma maakt kardamom bijzonder geschikt voor het kruiden van talrijke gerechten – van scherpe kerriegerechten tot aan kruidig kerstgebak. Dankzij zijn etherische olie en andere belangrijke voedingsstoffen is kardamom bovendien een van ‘s werelds oudste geneeskrachtige planten.

Gerstemout
Gerst behoort tot de familie van de grassen en is inheems in het Nabije Oosten en in het oostelijke deel van de Balkan. Het kruidig pittige mout uit gekiemde gerst bevat behalve magnesium, calcium of kalium ook veel essentiële aminozuren, die het lichaam zelf niet kan aanmaken.

Hibiscus
Heemst, zoals hibiscus ook wel wordt genoemd, werd in Griekenland al duizenden jaren geleden als geneeskrachtige plant gebruikt – vandaar ook zijn Griekse naam Althaea, die vertaald „ik genees“ betekent. Hibiscus is een meerjarige plant, die van juni en met augustus bloeit en zoetige, hoekige vruchten vormt.
 
Zoethout
Zoethout, ook drop genoemd, is al sinds de klassieke oudheid als heelkruid bekend en een van de 50 basiskruiden van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het bevat een zoetstof die zo’n 50 keer sterker is dan suiker en smaakt mildzoet en bitter pittig. Vanwege zijn waardevolle voedingsstoffen werd zoethout in 2012 tot geneeskrachtige plant van het jaar gekozen.

Alfalfa
De „vader van alle voeding“, zoals alfalfa vertaald uit het Arabische heet, wordt al duizenden jaren gewaardeerd vanwege zijn waardevolle bestanddelen. Behalve proteïnen, mineralen en sporenelementen bevatten de zaden van de bij ons „luzerne“ genoemde plant ook talrijke vitamines, waaronder E, K, B6 en D. De smaak van alfalfa is licht nootachtig en aromatisch kruidig.

Frambozenblad
De meeste mensen kennen frambozen als zoete dessertvrucht. De plant werd echter al in de oudheid als geneeskrachtige plant gebruikt. De bladeren van de framboos bevatten een zeer hoog gehalte aan vitamine C en leveren daarnaast kostbare looistoffen of tanninen.
 
Sinaasappelschil
Dat een sinaasappel vol zit met waardevolle bestanddelen is bekend. Toch weten maar heel weinig mensen, dat de schil van de sinaasappel nog waardevoller is dan zijn vruchtvlees. Door de meer dan 170 werkzame plantaardige stoffen, 60 verschillende flavonoïden en tal van etherische oliën is hij een kostbare bron van voedingsstoffen en dankzij zijn verfrissende, zoetige aroma ook nog eens heel erg lekker.

Kaneel
Kaneel behoorde tot de duurste specerijen ter wereld en schijnt in China al 3.000 jaar voor Chr. als specerij en heelkruid te zijn gebruikt. Kaneel wordt uit de schors van de Zuid-Aziatische kaneelboom gewonnen, smaakt aromatisch zoetig en bevat behalve tanninen ook kostbare etherische oliën.
 
Gember
Al meer dan 3.000 jaar wordt gember in het Verre Oosten als kruiden- en geneeskrachtige plant gebruikt. Hij heeft een fruitig scherpe smaak en bevat behalve verschillende vitamines ook etherische olie en kostbare minerale stoffen.

Kruidnagel
Kruidnagels zijn de bloesemknoppen van de kruidnagelboom en in onze breedtegraden voornamelijk als specerij in gerechten als taaitaai of rode kool bekend. Ze behoren tot de mirtachtigen en hebben een intens kruidig aroma, waarvoor in het oude China alsook in Egypte zelfs voor het gewicht in goud werd betaald.
 
Zwarte peper
De ook wel „koning der specerijen“ genoemde zwarte peper is tegenwoordig naast zout de belangrijkste specerij ter wereld. Hij is oorspronkelijk afkomstig van de Indische Malabarkust en smaakt intens kruidig alsook licht scherp tot scherp. De oude geneeskunde van de ayurveda raadt de zwarte peper niet alleen aan om mee te kruiden, maar vanwege zijn waardevolle werkzame stoffen ook als heelkruid.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.