Yogi Tea Classic

 3,25

Yogi_Tea_Logo

Ingrediënten:
kaneel*, kardamom*, gember*, kruidnagel*, zwarte peper*, kaneel olie*

Op voorraad (kan nabesteld worden)

SKU: yogi tea classic Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Yogi Tea Classic is de thee die Yogi Bhajan oorspronkelijk aan zijn studenten serveerde. Deze thee bevat de geconcentreerde kracht en traditie van exotische specerijen. Zoete kaneel, kardamom, pittige gember, kruidnagel en zwarte peper, bekend in de Ayurveda om hun heilzame eigenschappen, verenigen zich in deze unieke samenstelling.

Hartverwarmend, ontspannend, heerlijk, pittig en geweldig. Geniet ervan volgens de Indiase traditie, gezoet en met een scheutje melk of melkvervanger. De essentie van deze thee is: ‘Behagen en overvloed’.

Ingrediënten:
kaneel*, kardamom*, gember*, kruidnagel*, zwarte peper*, kaneel olie*

Bereidingswijze:
Schenk 250 ml kokend water op het theezakje en laat 7 minuten trekken, of langer voor een sterkere smaak. Voeg naar smaak melk of melkvervanger en zoetstof toe.

Kaneel
Kaneel behoorde tot de duurste specerijen ter wereld en schijnt in China al 3.000 jaar voor Chr. als specerij en heelkruid te zijn gebruikt. Kaneel wordt uit de schors van de Zuid-Aziatische kaneelboom gewonnen, smaakt aromatisch zoetig en bevat behalve tanninen ook kostbare etherische oliën.

Kardamom
Kardamom is al duizenden jaren een van de populairste kruiden in Azië en in de Arabische landen. Zijn fijne, zoetig scherpe aroma maakt kardamom bijzonder geschikt voor het kruiden van talrijke gerechten – van scherpe kerriegerechten tot aan kruidig kerstgebak. Dankzij zijn etherische olie en andere belangrijke voedingsstoffen is kardamom bovendien een van ‘s werelds oudste geneeskrachtige planten.

Gember
Al meer dan 3.000 jaar wordt gember in het Verre Oosten als kruiden- en geneeskrachtige plant gebruikt. Hij heeft een fruitig scherpe smaak en bevat behalve verschillende vitamines ook etherische olie en kostbare minerale stoffen.

Kruidnagel
Kruidnagels zijn de bloesemknoppen van de kruidnagelboom en in onze breedtegraden voornamelijk als specerij in gerechten als taaitaai of rode kool bekend. Ze behoren tot de mirtachtigen en hebben een intens kruidig aroma, waarvoor in het oude China alsook in Egypte zelfs voor het gewicht in goud werd betaald.

Zwarte peper
De ook wel „koning der specerijen“ genoemde zwarte peper is tegenwoordig naast zout de belangrijkste specerij ter wereld. Hij is oorspronkelijk afkomstig van de Indische Malabarkust en smaakt intens kruidig alsook licht scherp tot scherp. De oude geneeskunde van de ayurveda raadt de zwarte peper niet alleen aan om mee te kruiden, maar vanwege zijn waardevolle werkzame stoffen ook als heelkruid.