Yogi Tea Forever Young

 3,25

Yogi_Tea_Logo

Ingrediënten:
kaneel*, salie*, zoethout*, oregano*, kardamom*, citroengras*, gember*, kruidnagel*, citroenverbena*, zwarte peper*, kaneel olie*, gember olie*, fenegriek*, koriander*

Op voorraad (kan nabesteld worden)

SKU: Forever Young Categorie: Tags: , , , , , , ,

Beschrijving

Yogi Tea Forever Young
Yogi Tea Forever Young met aromatische salie en verwarmende kaneel doet ons denken aan de aloude mediterrane traditie van saliethee. Omdat salie rijk is aan antioxidanten, wordt dit kruid al eeuwen gebruikt ter ondersteuning van elegant ouder worden. Citroengras, kardamom en zoethout versterken deze unieke thee. De essentie van deze thee is: ‘Tijd voor jezelf vinden’.

Ingrediënten:
kaneel*, salie*, zoethout*, oregano*, kardamom*, citroengras*, gember*, kruidnagel*, citroenverbena*, zwarte peper*, kaneel olie*, gember olie*, fenegriek*, koriander*

Bereidingswijze:
Schenk 300 ml kokend water op het theezakje en laat 5-6 minuten trekken, of langer voor een sterkere smaak. stoffen ook als heelkruid.

Ingrediënten

Kaneel

Kaneel behoorde tot de duurste specerijen ter wereld en schijnt in China al 3.000 jaar voor Chr. als specerij en heelkruid te zijn gebruikt. Kaneel wordt uit de schors van de Zuid-Aziatische kaneelboom gewonnen, smaakt aromatisch zoetig en bevat behalve tanninen ook kostbare etherische oliën.

Salie

De naam van deze specerij en geneeskrachtige plant uit het gebied rondom de Middellandse Zee gaat terug naar het Latijnse woord „salvare“, wat zoveel betekent als „helen“. Vanwege zijn vers kruidige, licht bittere smaak en zijn belangrijke bestanddelen werd het gewicht van salie al in het oude China in goud betaald.

Zoethout
Zoethout, ook drop genoemd, is al sinds de klassieke oudheid als heelkruid bekend en een van de 50 basiskruiden van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het bevat een zoetstof die zo’n 50 keer sterker is dan suiker en smaakt mildzoet en bitter pittig. Vanwege zijn waardevolle voedingsstoffen werd zoethout in 2012 tot geneeskrachtige plant van het jaar gekozen.

Oregano
De oregano uit de familie van de lipbloemigen gold al bij de oude Grieken als waardevol heelkruid. Hij bevat een hoog gehalte aan natuurlijke antioxidanten en daarnaast nog etherische olie en looi- en bitterstoffen. Zijn volle, licht bitterscherpe aroma maakt oregano tot een elementair bestanddeel van de mediterrane keuken.

Kardamom
Kardamom is al duizenden jaren een van de populairste kruiden in Azië en in de Arabische landen. Zijn fijne, zoetig scherpe aroma maakt kardamom bijzonder geschikt voor het kruiden van talrijke gerechten – van scherpe kerriegerechten tot aan kruidig kerstgebak. Dankzij zijn etherische olie en andere belangrijke voedingsstoffen is kardamom bovendien een van ‘s werelds oudste geneeskrachtige planten.

Citroengras
In Zuidoost-Azië is deze aromatische specerij en geneeskrachtige plant ook onder de naam „koortskruid“ bekend. Hij bevat etherische olie en heeft een krachtige, citroenachtig frisse smaak. Tot aan de dag van vandaag is onduidelijk, waar de voornamelijk in de Aziatische keuken gebruikte plant uit de familie van de grassen oorspronkelijk vandaan komt.

Gember
Al meer dan 3.000 jaar wordt gember in het Verre Oosten als kruiden- en geneeskrachtige plant gebruikt. Hij heeft een fruitig scherpe smaak en bevat behalve verschillende vitamines ook etherische olie en kostbare minerale stoffen.

Kruidnagel
Kruidnagels zijn de bloesemknoppen van de kruidnagelboom en in onze breedtegraden voornamelijk als specerij in gerechten als taaitaai of rode kool bekend. Ze behoren tot de mirtachtigen en hebben een intens kruidig aroma, waarvoor in het oude China alsook in Egypte zelfs voor het gewicht in goud werd betaald.

Citroenverbena
De citroenstruik, zoals de verbena ook wordt genoemd, werd pas aan het eind van de 18e eeuw in Europa ingevoerd. Hij komt oorspronkelijk uit het zonnige Zuid-Amerika vandaan, waar hij als belangrijk heelkruid al lange tijd wordt gewaardeerd. De citroenverbena behoort tot de ijzerhardfamilie en bevat waardevolle etherische olie.

Zwarte peper

De ook wel „koning der specerijen“ genoemde zwarte peper is tegenwoordig naast zout de belangrijkste specerij ter wereld. Hij is oorspronkelijk afkomstig van de Indische Malabarkust en smaakt intens kruidig alsook licht scherp tot scherp. De oude geneeskunde van de ayurveda raadt de zwarte peper niet alleen aan om mee te kruiden, maar vanwege zijn waardevolle werkzame stoffen ook als heelkruid.

Fenegriek
In Marokko, India, China, Afrika, Australië en zelfs in Duitsland groeit de sterk kruidige fenegriek. Hij dankt zijn naam aan zijn vorm, die doet denken aan de hoorns van geiten. Al in het jaar 795 werd de teelt van fenegriek in de landgoedverordening van Karel de Grote gelast. De profeet Mohammed zou zelfs hebben gezegd: „Wanneer mijn mensen zouden weten hoeveel helende kracht de fenegriek bevat, zouden ze hem kopen en zou hij zijn gewicht in goud waard zijn“.

Koriander
In het Nabije Oosten en in Azië wordt de licht zoetig smakende koriander in nagenoeg ieder gerecht gebruikt. Enerzijds omdat zijn heerlijke aroma doet denken aan een kruidig pikante mix van kaneel, nootmuskaat en sinaasappel. Anderzijds zit koriander vol met voedingsstoffen en werd hij al in het oude testament als geneeskrachtige plant genoemd.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.