Yogi Tea Green Chai

 3,25

Yogi_Tea_Logo

Ingrediënten:
kaneel*, kruizemunt*, groene thee*, gember*, kardamom*, kruidnagel*, zwarte peper*, kaneel olie*

Beschikbaar via nabestelling

SKU: green chai Categorie: Tags: , , , , , , ,

Beschrijving

Yogi Tea Green Chai
Yogi Tea Green Chai is Groene thee met aromatische groene munt, kardamom en zoete kaneel zijn het geheim van de uitzonderlijke smaak van deze zeldzame, groene Chai. Geniet van deze verbluffend milde en heerlijke thee, warm of koud. Drink deze Chai volgens de Indiase traditie, gezoet en met een scheutje melk of melkvervanger. De essentie van deze thee is: ‘Opgewekte betovering’.

Ingrediënten:
kaneel*, kruizemunt*, groene thee*, gember*, kardamom*, kruidnagel*, zwarte peper*, kaneel olie*

Bereidingswijze:
Schenk 280 ml kokend water op het theezakje en laat 7 minuten trekken, of langer voor een sterkere smaak. Voeg naar smaak melk of melkvervanger en zoetstof toe.

Ingrediënten
 
Kaneel
Kaneel behoorde tot de duurste specerijen ter wereld en schijnt in China al 3.000 jaar voor Chr. als specerij en heelkruid te zijn gebruikt. Kaneel wordt uit de schors van de Zuid-Aziatische kaneelboom gewonnen, smaakt aromatisch zoetig en bevat behalve tanninen ook kostbare etherische oliën.
 
Kruizemunt
Die kruizemunt is een van de meest bekende muntsoorten en is niet meer weg te denken uit de keukens en tuinen van de huidige wereld. De plant behoort tot de familie van de van de lipbloemigen en wordt wel een halve meter groot. Zijn smaak is verfrissend kruidig en zeer aromatisch.

Groene thee
Sencha, de door ons gebruikte groene thee, wordt ook wel als de „koninklijke soort van de groene theeën“ aangeduid. Hij verenigt de meest positieve eigenschappen van de groene theeplant en brengt deze met zijn frisse, markante smaak buitengewoon uitgebalanceerd tot zijn recht.

Gember
Al meer dan 3.000 jaar wordt gember in het Verre Oosten als kruiden- en geneeskrachtige plant gebruikt. Hij heeft een fruitig scherpe smaak en bevat behalve verschillende vitamines ook etherische olie en kostbare minerale stoffen.

Kardamom
Kardamom is al duizenden jaren een van de populairste kruiden in Azië en in de Arabische landen. Zijn fijne, zoetig scherpe aroma maakt kardamom bijzonder geschikt voor het kruiden van talrijke gerechten – van scherpe kerriegerechten tot aan kruidig kerstgebak. Dankzij zijn etherische olie en andere belangrijke voedingsstoffen is kardamom bovendien een van ‘s werelds oudste geneeskrachtige planten.

Kruidnagel
Kruidnagels zijn de bloesemknoppen van de kruidnagelboom en in onze breedtegraden voornamelijk als specerij in gerechten als taaitaai of rode kool bekend. Ze behoren tot de mirtachtigen en hebben een intens kruidig aroma, waarvoor in het oude China alsook in Egypte zelfs voor het gewicht in goud werd betaald.

Zwarte peper
De ook wel „koning der specerijen“ genoemde zwarte peper is tegenwoordig naast zout de belangrijkste specerij ter wereld. Hij is oorspronkelijk afkomstig van de Indische Malabarkust en smaakt intens kruidig alsook licht scherp tot scherp. De oude geneeskunde van de ayurveda raadt de zwarte peper niet alleen aan om mee te kruiden, maar vanwege zijn waardevolle werkzame stoffen ook als heelkruid.