Yogi Tea Stomach Ease

 3,25

Yogi_Tea_Logo

Ingrediënten:
kardamom*, venkel*, koriander*, gerstemout*, zoethout*, pepermunt*, gember*, kaneel*, zwarte peper*, kruidnagel*

Op voorraad (kan nabesteld worden)

SKU: Stomach Ease Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Yogi Tea Stomach Ease
In Yogi Tea Stomach Ease worden kruiden zoals venkel, zoethout en pepermunt gecombineerd met hartverwarmende specerijen zoals kardamom, koriander, gember en zwarte peper. Dit geeft een heerlijke thee waarvan men bij de maaltijd of op elk ander moment van de dag kan genieten. De essentie van deze thee is: ‘Behagen’.

Ingrediënten:
kardamom*, venkel*, koriander*, gerstemout*, zoethout*, pepermunt*, gember*, kaneel*, zwarte peper*, kruidnagel*

Bereidingswijze:
Schenk 250 ml kokend water op het theezakje en laat 5-6 minuten trekken, of langer voor een sterkere smaak.

Ingrediënten

Kardamom
Kardamom is al duizenden jaren een van de populairste kruiden in Azië en in de Arabische landen. Zijn fijne, zoetig scherpe aroma maakt kardamom bijzonder geschikt voor het kruiden van talrijke gerechten – van scherpe kerriegerechten tot aan kruidig kerstgebak. Dankzij zijn etherische olie en andere belangrijke voedingsstoffen is kardamom bovendien een van ‘s werelds oudste geneeskrachtige planten.

Venkel
Venkel is een van de oudste bekende geneeskrachtige planten ter wereld. Hij behoort tot de familie van de schermbloemigen en is al duizenden jaren overal ter wereld geliefd vanwege zijn intense aroma. Venkel smaakt zoetig kruidig en doet wel een beetje denken aan anijs.

Gember

Al meer dan 3.000 jaar wordt gember in het Verre Oosten als kruiden- en geneeskrachtige plant gebruikt. Hij heeft een fruitig scherpe smaak en bevat behalve verschillende vitamines ook etherische olie en kostbare minerale stoffen.

Koriander

In het Nabije Oosten en in Azië wordt de licht zoetig smakende koriander in nagenoeg ieder gerecht gebruikt. Enerzijds omdat zijn heerlijke aroma doet denken aan een kruidig pikante mix van kaneel, nootmuskaat en sinaasappel. Anderzijds zit koriander vol met voedingsstoffen en werd hij al in het oude testament als geneeskrachtige plant genoemd.

Gerstemout

Gerst behoort tot de familie van de grassen en is inheems in het Nabije Oosten en in het oostelijke deel van de Balkan. Het kruidig pittige mout uit gekiemde gerst bevat behalve magnesium, calcium of kalium ook veel essentiële aminozuren, die het lichaam zelf niet kan aanmaken.

Zoethout

Zoethout, ook drop genoemd, is al sinds de klassieke oudheid als heelkruid bekend en een van de 50 basiskruiden van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het bevat een zoetstof die zo’n 50 keer sterker is dan suiker en smaakt mildzoet en bitter pittig. Vanwege zijn waardevolle voedingsstoffen werd zoethout in 2012 tot geneeskrachtige plant van het jaar gekozen.

Pepermunt

De pas in 1696 ontdekte en vermoedelijk door toeval ontstane kruising uit watermunt en akkermunt wordt tegenwoordig gerekend tot de belangrijkste geneeskrachtige planten ter wereld. Pepermunt smaakt licht scherp en is door zijn verfrissende aroma en zijn waardevolle bestanddelen overal op de wereld populair. In 2004 werd hij tot heelkruid van het jaar uitgeroepen.

Kaneel

Kaneel behoorde tot de duurste specerijen ter wereld en schijnt in China al 3.000 jaar voor Chr. als specerij en heelkruid te zijn gebruikt. Kaneel wordt uit de schors van de Zuid-Aziatische kaneelboom gewonnen, smaakt aromatisch zoetig en bevat behalve tanninen ook kostbare etherische oliën.

Zwarte peper

De ook wel „koning der specerijen“ genoemde zwarte peper is tegenwoordig naast zout de belangrijkste specerij ter wereld. Hij is oorspronkelijk afkomstig van de Indische Malabarkust en smaakt intens kruidig alsook licht scherp tot scherp. De oude geneeskunde van de ayurveda raadt de zwarte peper niet alleen aan om mee te kruiden, maar vanwege zijn waardevolle werkzame stoffen ook als heelkruid.

Kruidnagel
Kruidnagels zijn de bloesemknoppen van de kruidnagelboom en in onze breedtegraden voornamelijk als specerij in gerechten als taaitaai of rode kool bekend. Ze behoren tot de mirtachtigen en hebben een intens kruidig aroma, waarvoor in het oude China alsook in Egypte zelfs voor het gewicht in goud werd betaald.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.