Met veel plezier organiseren we regelmatig workshops en evenementen in ons yogacentrum. Deze workshops en evenementen zijn voor iedereen toegankelijk. Een mooie manier om met ons en het yogacentrum kennis te maken.

Lu Jong Yogadag

Wil je kennis maken met de Tibetaanse bewegingsleer Lu Jong of wil je een dag voor jezelf om je beoefening en kennis te verdiepen?

De bewegingen ondersteunen het zelfhelende vermogen van het lichaam en verhogen ook de innerlijke warmte. Hierdoor kun je een gezond lichaam houden maar ook nieuwe ziektes voorkomen. Daarnaast brengen we met deze bewegingsleer de aandacht helemaal in het moment.

Lu Jong Yoga bestaat uit 4 series met in totaal 23 oefeningen die eenvoudig te leren zijn en waarvoor je niet lenig hoeft te zijn. De oefeningen beïnvloeden ons fysieke, mentale en energetische welzijn en werken ook op spiritueel niveau.

Programma

10.00 – 10.15 Binnenkomst met thee en iets lekkers.
10.15 – 10.30 Introductie Lu Jong.
10.30 – 13.00 Beoefening van de Lu Jong bewegingen.
13.00 – 14.00 Lunch (vegetarische soep en brood)
14.00 – 15.30 Beoefening van de Lu Jong bewegingen.
15.30 – 16.00 Eindontspanning.

We aan de slag met de oefeningen en krijg je achtergrond informatie over de oefeningen.

Mocht je al op les zijn, dan kun je ook aan deze workshop meedoen om je houdingen te herhalen. Het is ook een mooi moment om je kennis te verdiepen en je bewustzijn van het doen, brengen naar het voelen. 

Meedoen

Rug- en nekpijn zijn vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd, waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen.

Door de BackMitra te gebruiken oefen je druk uit op die plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is. Op deze manier bewegen de wervels naar een nieuwe – beter uitgelijnde – positie en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. De bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden, het borstgebied opent zich, je gaat beter ademhalen en krijgt meer energie. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

Workshop

In deze workshop doen we oefeningen met de BackMitra® om de wervelkolom en het bekken te mobiliseren in combinatie met therapeutische houdingen. We leren stresspatronen los te laten en nodigen het lichaam uit zich te openen en te strekken. Na de workshop zal je voelen je dat de spanning uit je rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Je krijgt meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn.

Voor wie is deze workshop?

Voor iedereen die zijn/haar lichaamshouding wil verbeteren, of last heeft van stress of een vermoeide rug, nek en schouders.

Meedoen

Oh, hallo daar 👋
Leuk je te ontmoeten.

Schrijf je in om elke maand geweldige informatie te ontvangen.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.