Met veel plezier organiseren we regelmatig workshops en evenementen in ons yogacentrum. Deze workshops en evenementen zijn voor iedereen toegankelijk en een mooie manier om met ons en het yogacentrum kennis te maken.Als je al op les zit is dan is het een extra mogelijkheid tot verdieping. Extra evenementen en speciale workshops worden via Facebook en deze site bekend gemaakt.

Volle Maan Wandeling

Ervaar de helende kracht van het in stilte wandelen. De verbinding die ontstaat tussen de deelnemers, de natuur, de (innerlijke) stilte en de Maan. De maan die rust en kalmte brengt.

Ongeveer 1 keer per maand is het volle maan. Er kunnen in een jaar 13 volle manen verschijnen. 

Elke volle maan heeft een unieke energie / thema. Dit thema wordt gebruikt in de meditatie en in de wandeling.

 

Inhoud

 • Inleiding over Thema van deze Volle Maan
 • Korte meditatie
 • Wandelen in stilte
 • Afsluiting met thee en/of soep
Je hoeft geen ervaring in meditatie of wandelen te hebben. 

Meedoen

Workshop Lu Jong XL

In deze workshop krijg je een introductie in Lu Jong bewegingsleer. Deze Tibetaanse Helende Yoga is door Lama Tulku Lobsang naar het westen gebracht om iedereen te laten delen in de mystiek van het zelfhelende vermogen van het lichaam en geest door het doen van oefeningen.

De Tibetaanse geneeskunde is ervan overtuigd dat vrijwel alle ziektes in onze wervelkolom ontstaan. De wervelkolom is het meest centrale en structurele onderdeel van het menselijk lichaam. De wervelkolom is ook onze energievoorraad, onze batterij. Een soepele wervelkolom is de sleutel naar een lang leven.

Inhoud

In deze workshop gaan we aan de slag met de oefeningen en krijg je achtergrond informatie over de oefeningen.

We gaan heerlijk 2 uur bezig zijn met Lu Jong zodat je kennis kunt maken met deze bewegingsleer vorm en onze manier van les gegeven, de oefenruimte en de sfeer.

Mocht je al op les zijn, dan kun je ook aan deze workshop meedoen om je houdingen te herhalen. Het is ook een mooi moment om je kennis te verdiepen en je bewustzijn van het doen, brengen naar het voelen. In deze XL les gaan we de complete serie’s van houdingen uitvoeren.

Meedoen

Workshop Relax Lu Jong + Lange ontspanning

In deze workshop beoefenen we de bewegingen van de vijf elementen. Deze houdingen zorgen ervoor dat de element gezuiverd en in balans komen.

De workshop start met een aantal losmaak oefeningen om het lichaam en spieren op te warmen. 

Daarna starten we met de bewegingen van de 5 elementen.

Als afsluiting volgt een lange diepe ontspanning.

Opbouw van de les

 • Verstilling / Korte meditiatie

 • Warming up / activatie van het lichaam

 • Bewegingen van de 5 elementen
  Tibetaanse gans die water drinkt. Element Ruimte.
  De yak schuurt zijn schouders. Element Aarde.
  Het wild paard gaat liggen. Element Lucht. De valk draait in de wind. Element Vuur. Een nieuwe berg ontstaat tussen de 4 continenten. Element Water.

 • Lange ontspanning

Meedoen

Workshop Dru Yoga

Heb je nog geen of weinig ervaring met yoga? Dan is deze beginners workshop iets voor jou!  In deze workshop ga je het in yoga zijn fysiek en energetisch ervaren en er wordt de basis van yoga onderwerpen uitgelegd.

De workshop is voor iedereen geschikt vanaf 13 jaar. We gaan ongedwongen aan de slag met het ontdekken van “in Yoga zijn”. Het is een leuke workshop waar je achtergrond informatie ontvangt over yoga maar ook lekker fysiek aan de slag gaat met het beoefenen van yoga houdingen, adem technieken en stilte oefeningen.

Inhoud

Intro – Wat is Yoga?
Yama  – Externe levenshouding. (hoe treed ik op naar buiten/naar anderen toe?)
Niyama – Interne levenshouding. (hoe ga ik met mijzelf om?)
Asana – Heilzame houdingen (wat kan yoga voor mijn lichaam betekenen?)
Pranayama – Adem / levenskracht (de basis van stressbeheersing)
Pratyahara – Beheersing van zintuigen (de basis van balans)
Dharana – Discipline van Focus/Concentratie (de basis van ontwikkeling)
Dhyana – Meditatie, Stilte/Rust (een reset van dagelijkste verplichtingen)
Samadhi – een “A-HA” moment (vrede in jeZelf, die alle verstand te boven gaat)

Meedoen

Workshop op jouw locatie of buiten in de natuur

Een workshop kan ook bij jou op een eigen locatie of buiten in de natuur worden geven maar kan ook op een andere dag en tijdstip in het Yogacentrum gegeven worden als je minimaal een groep hebt van 4 personen. In ons sfeervol yogacentrum ontvangen wij jouw groep gezellig met een kop thee en iets lekkers erbij waarna we aan de slag gaan met de workshop.

We bieden standaard 2 soorten workshops aan zoals je hierboven gelezen hebt. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een workshop op maat te kiezen. Samen kijken we dan hoe we het programma van de workshop samenstellen en waar we de nadruk opleggen.

Wil je meer informatie of een workshop voor een groep boeken? Stuur een of neem telefonisch contact op.

Voor cursussen en workshops geldt dat je deelname definitief is als je het bedrag van de workshop hebt overgemaakt. Het bijwonen is op eigen verantwoordelijkheid. 

Sluit Menu