Workshop Lu Jong Bewegingsleer | XL les Tibetaanse Helende yoga

lichaam, adem en geest

In de workshop Lu Jong maak je kennis met een zachte vriendelijke vorm van Lu Jong bewegingsleer of wel Tibetaanse helende yoga genoemd. De Tibetaanse geneeskunde is ervan overtuigd dat vrijwel alle ziektes in onze wervelkolom ontstaan. De wervelkolom is het meest centrale en structurele onderdeel van het menselijk lichaam. De wervelkolom is ook onze energievoorraad, onze batterij. Juist als je minder energie hebt, dan is beweging de sleutel om je weer fit te voelen en te zijn. Een soepele wervelkolom is de sleutel naar een lang leven.

In deze workshop gaan we aan de slag met de oefeningen en krijg je achtergrond informatie over de oefeningen. De workshop is voor iedereen toegankelijk. Je kunt altijd meedoen op jouw niveau en je hoeft beslist niet lening te zijn. Een aantal oefeningen worden staand gedaan en een aantal oefening zittend. De souplesse ontstaat juist door het oefenen.

De Vijf Elementenoefeningen zijn gericht op de beweeglijkheid van de wervelkolom. Daarnaast worden de elementen gebalanceerd en gezuiverd. Daarna gaan we verder met de bewegingen van de Lichaamsdelen, de Vitale Organen en tenslotte de Condities. We sluiten de workshop / les af met een korte meditatie. Het lichaam wordt soepel en krachtig maar de geest wordt rustig, wakker en ook alert. Meditatie of mindfulness in beweging kun… je zeggen. Lu Jong Tibetaanse Helende yoga is voor iedereen geschikt.

We gaan 2 uur intensief bezig zijn met Lu Jong zodat je kennis kunt maken met deze bewegingsleer vorm en onze manier van les gegeven, de oefenruimte en de sfeer. De workshop is een ideale mogelijkheid om kennis te maken met alle houdingen en daarna eventueel door te stromen naar een reguliere les.

Mocht je al op les zijn, dan kun je ook aan deze workshop meedoen om al je houdingen in één les te herhalen. Het is ook een mooi moment om je kennis te verdiepen en je bewustzijn van het doen, brengen naar het voelen. In deze XL les gaan we de complete serie’s van houdingen uitvoeren.

Wanneer: zaterdag 21 april van 10.00 tot 12.00
Hoe laat? 10.00 – 12.00
Wat kost het? €.20,00 inclusief koffie/thee
Nodig? handdoek en eventueel matje en /of zitkussen
Wat doe ik aan? Makkelijk zittende kleren

Koop nu je toegangsbewijs voor deze workshop / XL-les: http://yogalesvenlo.nl/winkel/workshop-lu-jong/

 

 

 

folder workshop Lu Jong

Yoga vermindert de gevolgen van stress

yoga op de werkvloer bedrijfsyoga
In stressvolle periodes raakt je zenuwstelsel in de war. Het blijft eigenlijk voortdurend in de vlucht- of vecht-modus staan, waardoor ontspannen er niet meer bij is. Het gevolg: allerlei kwalen, zoals slecht slapen, een angstig gevoel of een hoge bloeddruk.
Door bewust te leren ontspannen, zoals bij yoga, kan het zenuwstelsel zich resetten. Je wordt kalmer, piekert minder en kunt beter relativeren. En dat geeft rust en ruimte in je hoofd.

Vrijdag 03 maart Stadsverlichting Stilte meditatie.

meditatie

Vrijdag 03 maart is de eerste vrijdag van de maand. Dit is meteen ook het tijdstip voor de Stadsverlichting Stilte meditatie. We kunnen hard roepen, protesteren om de aandacht te vestigen op de noodzaak van verandering. In stilte de intentie voor verandering uitzetten heeft een nog grotere kracht. Wat wil jij veranderen in stilte? Door samen te mediteren bundelen we onze kracht en komt er verandering in alle vriendelijkheid en ook met compassie.

Dit is een gratis activiteit en voor iedereen toegankelijk of je nu lid bent van ons centrum of niet, dat maakt niets uit. We gaan de stilte in, het maakt ook niets uit als je geen meditatie ervaring hebt. Juist dan is het een mooi moment om de dag mee af te sluiten.

Het yogacentrum stelt haar ruimte ter beschikking voor deze meditatie. Meedoen?
Meld je nu aan via: http://yogalesvenlo.nl/meditatie/

Zelfheling met behulp van Lu Jong Tibetaanse Helende Yoga

Tibetaanse Yoga

ZELFHELING. Je zelf helen met een wekelijkse Lu Jong Tibetaanse Helende Yogales, elke dinsdag om 20.15, woensdag en donderdag om 19.00 uur en vrijdag om 09.00 uur. De oefeningen heffen blokkades op, zowel fysiek, mentaal als energetisch.  Deze bewegingsleer is voor iedereen geschikt, je hoeft beslist niet lening te zijn. De oorsprong van de oefeningen komen uit de natuur en de Tibetaanse geneeskunde. Hoe klein de bewegingen ook worden uitgevoerd, de uitwerking is altijd groot! Wil jij ook met deze speciale bewegingsleer meedoen? Geef je snel op en je kunt starten!

Lu Jong Tibetaanse Helende Yoga

Voor meer informatie over Lu Jong bewegingsleer en Lama Tulku Lobsang Rinpoche download hier de: Lu jong flyer of bezoek www.yogalesvenlo.nl

Februari Actie: 3 proeflessen voor €. 25,00

jij bent welkom voor een proefles

In ons yogacentrum kun je verschillende yogavormen volgen. Wij bieden aan Dru-yoga, Lu Jong tibetaanse helende yoga en Mindfulness Meditatie Yoga. Wil je uitproberen welke vorm van yoga bij jouw past? Dan hebben wij in februari een leuke actie. Je kunt 3 proeflessen volgen voor 25,00. In de hele maand februari kun je dan met 3 yogalessen meedoen. Dit mogen 3 verschillende yogavormen zijn maar je mag ook 3 lessen van 1 yogavorm volgen.

aanmelden yogales

 

Gratis workshops tijdens de open avond

Op vrijdagavond 5 januari van 18.30 tot 21.00 is er open avond in het centrum. Dit betekent dat je de hele avond welkom bent om kennis te maken met Yogacentrum De Zonnegroet.

Tussen 18.30 en 21.00 vinden er diverse workshops plaats. Hieraan kun je gratis deelnemen om te ervaren wat bijvoorbeeld de verschillende vormen van yoga zijn of wat een klankschaalmeditatie voor je doet.

Voor de kinderen is er om 18.30 een halfuurtje Relax Kids; bewegen, bewustwording en ontspanning.

Om 19.00 een korte Dru Yoga les om kennis te maken met deze vorm van energetische yoga. Daarna om 19.30 Lu Jong Tibetaanse Yoga zodat je met deze bewegingsleer kennis kunt maken.

We sluiten de avond af om 20.00 met een sessie Mindfulness en Klankschaalmeditatie. Dit om te ervaren wat Mindfulness en meditatie inhoudt.

Je kunt zo binnenlopen en dan met een of meerdere workshops meedoen. Als je verzekerd wilt zijn van een plekje meld je dan aan via de mail:  of via Facebook.

Yoga op de werkvloer

yoga op de werkvloer bedrijfsyoga

Minder ziekte verzuim? Betere concentratie? Teambuilding? Yoga op de werkvloer!

Yoga, Mindfulness en Meditatie binnen het bedrijf, omdat het ten goede komt van het welzijn van de werknemers en daarmee dus ook de organisatie. Je investeert in de gezondheid van de medewerkers en draagt bij aan een positieve werksfeer. De oefeningen kunnen op de werkplek of in een aparte ruimte plaatsvinden.

 • Yoga op de stoel / mat
 • Mindfulness of stressreductie
 • Voor het werk, tijdens de lunchpauze of na het werk
 • Eens per week, frequenter of eenmalig
 • Op kosten van de zaak, of met een bijdrage van de deelnemers

We zitten de hele dag op kantoor, we rijden in een warme en comfortabele auto weer richting huis, we hangen ‘s avonds op de bank en we ervaren chronische stress door een te hoge werkdruk en een veelvoud van de prikkels die we 200.000 geleden binnenkregen.

De samenleving is sneller veranderd dan dat onze lichamen en breinen zich aangepast hebben. En dit zorgt voor tal van klachten en aandoeningen zoals:

 • Rugklachten
 • Nek- en schouderklachten
 • Een hoge en snelle ademhaling
 • Een hoge bloeddruk
 • Hartkloppingen en hartritme stoornissen
 • Slechte doorbloedingen (met name in handen en voeten)
 • Chronische ontstekingen
 • Chronische stress

Kortom, we zitten te veel in een verkeerde houding waardoor lichamelijke klachten ontstaan. We bewegen te weinig en we ervaren te veel en te lang chronische stress die zich uiten in allerlei mentale en lichamelijke aandoeningen. Yoga op het werk kan hierbij helpen.

Yoga op het werk kan helpen bij het verbeteren van de lichaamshoudingen, de doorbloeding in lichaamsdelen bevorderen door het rekken, stretchen en aanspannen van verschillende lichaamsdelen.

Ook heeft Yoga vaak een kalmerende werking op je geest waardoor je weer leert om je te ontspannen. Vaak ervaren mensen zo veel chronische stress dat ze vergeten zijn hoe ze het lichaam tot ontspanning moeten brengen. Als dit een lange tijd zo doorgaat, dan kan dit leiden tot een burnout.

Door onder andere ademhalingsoefeningen en bewustwordingsoefeningen leer je het lichaam voelen, begrijpen en aansturen. Je traint hiermee het schakelen tussen inspanning en ontspanning op momenten dat jij het nodig hebt.

Sommige oefeningen kun je zelfs vanachter je bureau doen. Andere oefeningen vind je misschien nog raar om te doen op je werk, maar we moeten af van het beeld dat Yoga en stretchen op kantoor iets raar is om te doen.

Wat zeg nou eerlijk, wat is er vreemder….?

Jezelf helemaal kapot werken totdat lichamelijke en geestelijke klachten je leven gaan beheersen en uiteindelijk leiden tot een burnout? Of luisteren naar de natuurlijke behoeften van je lichaam en geest en wat oefeningen doen om lekkerder in je vel te zitten en daarna weer vol energie aan de slag te gaan?

De benodigde yogamatten en dergelijke worden door ons verzorgd. We kunnen het programma zo samenstellen dat omkleden niet noodzakelijk is, maar indien dit wel kan dan heeft gemakkelijke zittende kleren onze voorkeur. Ons werkgebied is gemeente Venlo / Venray / Roermond / Deurne. Informeer naar de mogelijkheden. Meer info: http://yogalesvenlo.nl/yogales/bedrijfsyoga

Docufilm: Walk With Me

In de periode 17 november – 11 december wordt in Filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo de documentaire Walk With Me vertoond. Walk With Me is een prachtige cinematografische reis in de wereld van mindfulness, waarin de wereldberoemde boeddhistische leermeester Thich Nhat Hanh centraal staat.

Thich Nhat Hanh komt oorspronkelijk uit Vietnam en heeft mindfulness naar het Westen gebracht. Als spiritueel leider woont hij nu in Plum Village, een leefgemeenschap in rustiek Zuid-Frankrijk, waar hij samen met andere zen-boeddhistische monniken en -nonnen mindfulness tot een wereldwijd fenomeen heeft doen uitgroeien.

Walk With Me biedt een nooit eerder vertoonde toegang in deze gemeenschap. Drie jaar lang werden de levens van de bewoners van Plum Village gevolgd en komen existentiële vragen waarmee ze geconfronteerd worden aan bod in hun zoektocht naar acceptatie. Treed binnen in een wereld van bewustwording.

Wie heeft er zin om op zondag 3 december gezamenlijk naar deze film te gaan? De film begint om 19.00 uur en duurt 1,5 uur en kost €. 8,50. Als je mee wilt gaan dan horen we graag van je voor 26 november in verband met het bestellen van de kaartjes.