Yoga reacties

Gastenboek met reacties en informatie over Yoga.

Graag ontvangen wij jouw reactie of recensie over de lessen en workshops van Yogacentrum De Zonnegroet Venlo.
Je kunt ons ook op google waarderen met sterren en een recensie. Gebruik hiervoor deze link: https://goo.gl/4hh3Zm
Door je ervaringen te delen help je anderen om ook hun weg naar ons yogacentrum te vinden.

Maar ook een berichtje over je ervaringen met Yoga in het algemeen of een Yogische spreuk is welkom. Dit kun je doen door een bericht te schrijven in ons gastenboek.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 54.224.85.115 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
6 berichten.
Andrea schreef op 8 februari 2018 om 20:24:
Dinsdag weer een heerlijke Yoga Nidra les gehad met Stefan als docent, aan het begin van de les eerst oefeningen gedaan om los te komen en de energie te laten stromen en om in contact met ons zelf, om vervolgens te gaan liggen op ons matje met een warme deken over ons heen want door proces gedurende de les laat je een heleboel los en dan kan je het koud krijgen, maar met de deken om valt het gelukkig mee. We worden door ons lichaam geleid om er nog bewuster van te worden en dat ben ik inderdaad steeds meer. Dat is het mooie van de Yoga Nidra, je komt tot rust laat alle stres van je af vallen en komt in een heerlijke staat van alleen maar te “zijn”. En bovendien stelt Stefan me op mijn gemak met zijn rustige aard van zijn. Het is elke keer een hele mooie reis die ik mag maken en daardoor is er zoveel veranderd in mijn leven, ik word steeds bewuster van mezelf en mijn lichaam. Heel erg bedankt Stefan
Marjolein schreef op 8 februari 2018 om 15:52:
Afgelopen dinsdag weer een heerlijk ontspannen yogales van Stefan gehad. We beginnen meestal eerst met rustige yogaoefeningen die ervoor zorgen dat de spieren los zijn en de energie goed kan stromen. Daarna komt mijn favoriete gedeelte: heerlijk relaxen onder een dekentje en alleen maar luisteren naar de stem van Stefan. Dit keer een geleide meditatie en daarna het gebruik van klankschalen. Heerlijk! Na een les voel ik me weer uirgerust en energiek; precies wat ik wil! Stefan bedankt!
Yolande schreef op 4 februari 2018 om 18:22:
Vrijdagavond 2 februari; Stilte meditatie bij Yogacentrum De Zonnegroet te Venlo.

Elke eerste vrijdag van de maand organiseert Yogacentrum De zonnegroet een stiltemeditatie. Een event waar ik altijd naar uitkijk om te mogen bijwonen. Lekker even weg uit de hectiek van de dag.

Tijdens de stiltemeditatie geeft Stefan Maas het begin van de meditatie aan door zachtjes een klankschaal aan te slaan. Dat is voor mij als deelnemer het teken om naar binnen te keren en op zoek te gaan naar de stilte in mezelf.
Ondanks dat er soms nog wat geluiden hoorbaar zijn door mdedeelnemers ( hoesten, schuifelen op het kussentje, het tikken an de klok) is dat prima. De geluiden mogen er zijn; zonder oordeel, zonder iets.

Tijdens de meditatie is er voor mij een moment/ tijdsperiode geweest dat ik het tijdsbesef volledig kwijt was en ook de ruimte om me heen niet ervaarde.
Waar begon de ruimte en waar eindigt mijn lichaam? Dat besef was volledig weg. Of ik zo 5 minuten of een half uur heb gezeten; ik heb geen idee.
Iets bracht me terug in het heden en ik werd me weer bewust van mijn ademhaling en mijn lichaam.
Het moment van volledige stilte en tijdloosheid zorgt naderhand voor een golf van energie door mijn lichaam. Vooral in mijn handen, voeten en gezicht voel ik tintelingen. Ik voel de nieuwe energie door mijn lichaam stromen.

De stiltemeditatie, samen met andere deelnemers, maakt de meditaite nog krachtiger dan dat ik thuis alleen mediteer.
Het samenvoegen van gelijkgestemde energieën zorgt voor een extra dimensie en synergie.
Dat is voor mij één van de redenen dat ik naar het Yogacentrum De Zonnegroet ga: om me in mijn persoonlijke, spirituele groei te verbinden met anderen.
Voor mij is dat erg waardevol en een verrijking in mijn persoonlijke groei.

Dank je wel Stefan Maas voor het mogelijkmaken van de Stiltemeditatie binnen Yogacentrum De Zonnegroet.

Energieke groet, Yolande
Stefan uit Stefan schreef op 2 juli 2017 om 13:57:
Het leven is een wonder.

Ons ware thuis is alleen in het heden te vinden, in dit moment. Als je in het nu leeft, is het leven één groot wonder. Het wonder is niet om over water te lopen, maar om in volle aandacht over de groene aarde te lopen en te genieten van de vrede en schoonheid die dit moment te bieden heeft.

Door het in Yoga zijn komen we telkens weer terug bij onze ware natuur en vrede van het nu.
Miriam schreef op 23 april 2017 om 16:22:
Hallo Stefan,
De Lu Yong workshop gisteren voelde als thuiskomen voor mij. Ik vind je manier van lesgeven prettig en je uitleg duidelijk. Een mooi moment om elke week naar uit te kijken.
Groet, Miriam