Mindfulness meditatie yoga

Ben je ook toe aan één uurtje volledige ontspanning? Gun je ruim één uur de tijd voor jezelf. Laat het piekeren en je zorgen verminderen maar ook je gedachtes kalmeren. Niets moeten maar heerlijk in een ontspannen toestand raken door het volgen van Mindfulness meditatie yoga. Deze vorm van yoga bestaat uit een combinatie van lichte activatie- en ontspanningsoefeningen, mindfulness en meditatie technieken. Daarbij het beoefenen van Yoga Nidra. Deze les is voor én door iedereen te volgen en je raakt er ook helemaal opgefrist, kalm, ontspannen en relaxt van.

Yoga nidra is een vorm van yoga om naar volledige lichamelijke en geestelijke ontspanning te komen. Dit allemaal door weinig inspanning. Yoga nidra, wat letterlijk betekent “slaap van de yogi’s”, is een soort yoga die wordt gebruikt om zich zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden alvorens diepere niveaus van bewustzijn door meditatie te zoeken. Daarnaast wordt Yoga nidra opzichzelfstaand beoefend als een ontspanningstechniek.

Een half uur yoga nidra gelijk staat aan drie uur gewone slaap volgens vele beoefenaars. Met behulp van oefeningen gaat je lichaam “slapen” maar je geest blijft toch alert en “wakker”. Door deze ontspanningstechniek kunnen energie tekorten weer worden aangevuld en wordt er een bijdrage geleverd aan de geestelijke en lichamelijke gezondheid.  Yoga Nidra helpt ook oude patronen los te laten, te transformeren. Tenslotte geeft deze techniek ook nieuwe inzichten.

Deze mindfulness meditatie yogales begint met een aantal lichte losmaak oefeningen om het lichaam te ontspannen en energetische blokkades te verhelpen. Deze oefeningen kunnen staand of zittend op een stoel gedaan worden. Juist door even het lichaam te activeren en dan tot rust te laten komen heeft als gevolg dat we diep kunnen ontspannen. Daarna neem je liggend plaats op je yogamat voor de Mindfulness meditatie yoga. In deze les komen verschillende technieken aanbod om zo te (leren) ontspannen. . Deze Mindfulness meditatie yogales duurt 60 minuten.

Abonnementsvormen:

Bij Yogacentrum De Zonnegroet kun je gebruik maken van 3 verschillende soorten abonnementen. Je kunt dan 1, 2 of een onbeperkt aantal yogalessen per week volgen. Dit gedurende een lesblok van 12 lessen. Een andere mogelijkheid is een strippenkaart van 10 lessen die 6 maanden geldig is of van 5 lessen die 3 maanden geldig is.

Yoga abonnement 1

  • 1 les per week, 1 les blok (12 lesweken) €. 120,00
  • 1 vaste yogales en lesdag

Yoga abonnement 2

  • 2  lessen per week, 1 les blok (12 lesweken) €. 190,00
  • 2 vaste yogalessen en lesdagen, alle les combinaties mogelijk

Yoga abonnement 3

  • onbeperkt aantal lessen per week, 1 les blok (12 lesweken) €. 220,00
  • Je kunt met elke les meedoen, volgens het lesrooster

Yoga strippenkaart

  • 10 yogalessen, 6 maanden geldig €.125,00
  • 05 yogalessen, 3 maanden geldig €.75,00
  • Je kunt met elke les meedoen mits er plek is, volgens het lesrooster

aanmelden yogales