Yoga en ontspanning

Benieuwd naar wat Yoga voor jou kan betekenen? Maak kennis met zachte, vriendelijke vormen van Yogales en Lu Jong Bewegingsleer.  Alle Yogalessen worden gegeven met duidelijke instructie en in kleine groepen. De groepen bestaan uit dames en heren. Je kunt rekenen op persoonlijke aandacht in een ontspannen, ongedwongen sfeer tijdens de yogales bij Yogacentrum De Zonnegroet Venlo.

Hieronder informatie over de verschillende yoga stijlen die wij aanbieden.

Dru Yoga, ook wel “yoga van het hart”, is een zachte vorm van een bewegelijke yogales die werkt met series, die Energy Block Release (EBR) worden genoemd. Dru Yogales bestaat uit verschillende onderdelen: klassieke yoga asana’s (houdingen), pranayama (de wetenschap van de ademhaling), mudra’s (handgebaren), positieve affirmaties, bekrachtigende visualisaties en tenslotte een diep eindontspanning. Concluderend van deze les kun je energiek, uitgerust en vrolijk worden.

Lu Jong Tibetaanse Helende Yoga is ‘meditatie in beweging’. De Tibetaanse bewegingsleer is 8000 jaar oud en werd beoefend door monniken die, ver weg van medische hulp, hiermee zelf hun lichaam én geest gezond hielden. Lu Jong is een meditatieve bewegingsleer. Deze vorm bestaat uit 23 oefeningen die eenvoudig te leren zijn en waarvoor je niet lenig hoeft te zijn. Omdat we de houdingen herhalen komt je ademhaling en geest tot rust.

Mindfulness Meditatie Yoga is een vorm van yoga om naar volledige lichamelijke en geestelijke ontspanning te komen. Deze vorm van yoga bestaat uit een combinatie van ontspanningsoefeningen, mindfulness en meditatie technieken. Daarbij het beoefenen van Yoga Nidra. Deze les is voor én door iedereen te volgen en je raakt er ook helemaal opgefrist, kalm, ontspannen en relaxt van. De les begint met een aantal lichte losmaak oefeningen (staand of op de stoel) om het lichaam te ontspannen en energetische blokkades te verhelpen. Daarna neem je liggend plaats op je yoga mat voor het vervolg van de les.

Individuele Yoga is een les op maat voor jou gemaakt. De les bestaat uit een combinatie van yoga, ontspanning en meditatie. De oefeningen zijn zorgvuldig opgebouwd met individuele begeleiding. Je kunt deze les volgen als je liever privé les hebt en/of te werken aan jouw persoonlijke behoefte en mogelijke hulpvraag. Tijdens deze yogales is er alle ruimte om aandacht te geven aan de uitvoering van yogahoudingen, rekening houdende met eventuele lichamelijke beperkingen en/of geestelijke blokkades.

Yoga Leefstijl is een pakket van yoga en massages maar optioneel ook coaching. Met de unieke combinatie van yoga, massage, coaching gaan we in 3 maanden werken naar een complete gezonde leefstijl. Lichaam, geest en adem zijn een drie-eenheid. Als je een emotie niet goed verwerkt gaat de emotie vastzitten in het lichaam en veroorzaakt zo een disbalans, ziekte. Als je lichaam blokkeert heeft dit ook weer invloed op de geest. Een ontspannen geest kan ook het lichaam weer terug in balans brengen.

Wees welkom om in Yoga te zijn!

aanmelden yogales

Neem vandaag de stap naar harmonie, rust, vitaliteit, ontspanning, kracht, bewustwording.