Bananenkoek recept

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:26 oktober 2015
  • Berichtcategorie:Yoga Nieuws

Een heerlijk bananenkoek recept voor ongeveer 16 stuks.

Ingrediënten:

  • 30 gram gedroogde dadels (zonder pit)
  • 40 gram gemengde noten
  • 2 bananen
  • 1 vanillestokje
  • 240 gram havermout
  • 1 mespuntje zout
  • 1 theelepel kaneelpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm van 21 x 21 cm in. De koek komt er gemakkelijker uit als je de vorm bekleed met bakpapier. Ontpit de dadels en hak deze samen met de noten fijn. Pel de bananen en prak ze tot pulp.

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng havermout, zout, dadels en de noten door de bananenpulp en meng er de helft van de kaneel door. Verdeel het mengsel in de bakvorm en druk aan. Bestuif met de rest van de kaneelpoeder en bak in circa 30 minuten goudbruin en gaar.