Woon je in Tegelen en zoek je een yogaschool waar je yoga kunt volgen? Ten noorden van tegelen in Venlo-Zuid aan de Hendrikxstraat 106A, vind je Yogacentrum De Zonnegroet. Dit is op ongeveer 5 tot 10 minuten reistijd.  Je kunt kosteloos voor de deur parkeren. Echter het is wel een blauwe zone gebied waarin je 2 uur mag parkeren. Je dient dan wel gebruik te maken van de blauwe parkeerschijf.

Bij Yogacentrum de Zonnegroet kun je terecht voor diverse stijlen van yoga. In de yogales zorgen we ervoor dat iedereen op zijn / haar kunnen meedoet. Iedere houding wordt in diverse stadia aangeboden zodat iedereen binnen zijn / haar grenzen en mogelijkheden blijft. Dit in kleine groepen met deskundige begeleiding en aandacht. Daarbij straalt de yogastudio rust en gezelligheid uit. Daarnaast kun je ook terecht voor massage maar ook voor spirituele cadeau artikelen en yoga benodigdheden. Zoals yogamatten, yogablokken en yogatassen. Onderstaande vormen van yoga kun je bij ons centrum volgen. Je bent welkom om een proefles mee te doen.

Dru Yoga

Deze yogavorm ook wel bekend als “yoga van het hart”, is een bewegelijke zachte vorm van yoga. Deze vorm werkt met series, die Energy Block Release (EBR) worden genoemd. Dru Yoga bestaat ook uit verschillende onderdelen: klassieke yoga asana’s (houdingen), pranayama (de wetenschap van de ademhaling), mudra’s (handgebaren), positieve affirmaties, bekrachtigende visualisaties en ontspanning. Verder kan men er energiek, uitgerust en vrolijk van worden.

Lu Jong Tibetaanse Helende Yoga

Deze yogavorm  is ‘meditatie in beweging’. De Tibetaanse bewegingsleer is 8000 jaar oud en werd beoefend door monniken die, ver weg van medische hulp, hiermee zelf hun lichaam én geest gezond hielden. Lu Jong is een lichamelijke maar tevens ook een meditatieve vorm van yoga. Je bent bezig op fysiek, energetisch en mentaal niveau. Door het sturen van de adem kunnen we genezen van ziektes en onbalansen. Deze vorm bestaat uit 23 oefeningen die eenvoudig te leren zijn en waarvoor je niet lenig hoeft te zijn.

Mindfulness Meditatie Yoga met yoga nidra.

Dit is een behoedzame vorm van yoga. We activeren licht het lichaam en zetten minduflness en meditatie technieken in gevolgde door Yoga Nidra. Yoga Nidra wat letterlijk betekent “slaap van de yogi’s”, is een soort yoga die wordt gebruikt om zich zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden alvorens diepere niveaus van bewustzijn door meditatie te zoeken. In veel gevallen wordt yoga nidra opzichzelfstaand beoefend als een dagelijkse ontspanningstechniek.  Aanhangers claimen dat een half uur yoga nidra dan ook gelijk staat aan drie uur gewone slaap.

Yoga is voor iedereen, ongeacht je vermogen of beperkingen. De houdingen passen zich op iedere persoon aan en hebben altijd een grote uitwerking.

Sluit Menu