Individuele yoga wordt op maat met jou afgestemd. De les bestaat uit een combinatie van yoga, ontspanning en meditatie. De oefeningen zijn zorgvuldig opgebouwd met individuele begeleiding. Je kunt deze les volgen als je liever privé les hebt en/of te werken aan jouw persoonlijke behoefte en mogelijke hulpvraag. Tijdens deze yoga les is er alle ruimte om aandacht te geven aan de uitvoering van yogahoudingen. We houden vanzelfsprekend ook rekening  met eventuele lichamelijke beperkingen en/of geestelijke blokkades.

Individuele yoga en meditatie

Leven met een chronische ziekte, pijn, overbelasting van het werk, moeheid en andere problemen kunnen in staat zijn een mens te overheersen. Veel van de (schijn-) zekerheden vallen weg en men krijgt steeds meer het gevoel dat wat men ook doet, dit weinig of niets uithaalt. De oplossingen die men vindt om met de klachten te leven, zijn meestal gericht op de korte termijn. Deze korte termijn oplossingen kunnen resulteren in depressieve gevoelens, sociale isolatie en verbittering. In feite zijn er nieuwe oplossingen nodig, die op langere termijn de gezondheid en welzijn ondersteunen. We creëren uiteindelijk een nieuwe groef.

Aandacht

Meditatie is een belangrijk onderdeel in de lessen. In de meditatie staat het thema ‘aandacht’ centraal. De kracht van aandacht is dat we op een natuurlijke manier kunnen opmerken wat zich in ons zelf of daarbuiten voordoet op dit moment. Vaak leven we met onze gedachten, verlangens en hoop in de toekomst of in het verleden. Hierin verliezen we onszelf, onze energie en mogelijkheden om nieuwe oplossingen te vinden. In het leren leven met aandacht in het Nu, draag je actief bij aan je gezondheid en welzijn.

Door de aandacht, de rust en de oefeningen word je steeds meer bewust van wat er in je lichaam gebeurt. Ook leer en ervaar je hoe er altijd een verbinding is tussen de stoffelijke en geestelijke kant van je lichaam.

Adem

De adem speelt een centrale rol bij yoga. Zowel lichamelijke als geestelijke spanningen kunnen er de oorzaak van zijn dat er storingen in het ademproces optreden, ook een verkeerde houding leidt tot ongemakkelijk ademen. Een van de grote boosdoeners is wellicht ons jachtig bestaan. Onrust leidt tot een oppervlakkige adem. Een juiste adembeweging geeft zowel rust als ontspanning. Bij nogal wat mensen is de natuurlijke adembeweging niet meer aanwezig. Daarom wordt er tijdens de les aandacht gegeven aan het ademen, het bewust maken hoe het ademproces verloopt.

Ontdek nieuwe mogelijkheden

Hoe je je lichamelijk voelt hangt vaak samen met je gedachten en emoties hierover. En soms merk je dat maar heel vaak ook niet. In de lessen leer je je minder gevangen te zijn in pijn, gedachten en gevoelens. Je komt tot nieuwe inzichten.

Oefeningen

Door de individuele aandacht en de rust kan iedereen de yoga op maat beoefenen. De oefeningen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan je grenzen. Een individuele yogales duurt 60 minuten en wordt in overleg gegeven op een voor jou passend tijdstip en kost 45,00 per keer. De les kan ook aan huis gegeven worden. Voor het beste resultaat is het raadzaam om 1 of 2 keer de les te herhalen.