Je bekijkt nu Jaarwisseling 2019 – 2020

Jaarwisseling 2019 – 2020

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:31 december 2019
  • Berichtcategorie:Yoga Nieuws

De jaarwisseling is een moment om even terug te kijken op het afgelopen jaar en ook een moment om vooruit te blikken in komend jaar. Maar vergeet ook niet om vooral in deze dag, in dit moment te blijven.

Het jaar 2019 begon als een stil krabbelend beekje en ging over een snel stromende rivier. Voor mijzelf waren de laatste maanden niet de makkelijkste. In de yogalessen vind ik voor mezelf het moment om spanningen en zorgen los te laten, helemaal in het moment terecht te komen en tot ontspanning te komen. Zoals ik altijd zeg: “Alles komt goed op de yogamat.” Daarnaast ben ik ook dankbaar voor het meditatieles op maandag en de avonden ter verdieping onder begeleiding van Alda en het vervangen van de yogalessen door Ellen.

Voor het komende jaar gaan we “gewoon” verder op de vertrouwde manier. De gehouden enquête geeft aan dat de lessen naar ieders tevredenheid gegeven worden en iedereen zich prettig voelt in ons yogacentrum. Er zijn ook waardevolle tips gegeven die ingevoerd zijn of worden. Enkele verandering zijn groter en hiervoor moeten we geduld beoefenen zodat een groter plan kan groeien.

De hoop is om enkele ochtendlessen te mogen gaan aanbieden. Daarnaast komen er weer wat leuke workshops met betrekking tot yoga en spiritualiteit. Ook de maandelijkse verdiepingsavonden blijven en in 2020 zal ik starten met het geven van de Kum-Nye massage. Het afgelopen jaar heb ik hiervoor opleiding gevolgd en nu is het tijd om de methode te delen.

Ik ben enorm dankbaar voor iedereen die op mijn pad komt en bij wie ik een stukje van zijn/haar pad mee mag gaan. Soms zien we dit op het moment zelf niet maar dan houden we vertrouwen. Het delen van wijsheid en methode in de vorm van yoga geeft veel vreugde. Het samen oefenen geeft veel kracht aan de houdingen die op zoveel lagen hun werk doen. Ook niet te vergeten de humor en gezelligheid in de lessen en bij het theedrinken maar ook het kunnen delen van blijdschap en verdriet die het leven biedt.

Wees je bewust dat Iedereen dezelfde wens heeft. We willen allemaal gelukkig zijn en vrij zijn van lijden. Laten we wensen dat iedereen gelukkig mag zijn en vrij mag zijn van lijden. En dat we daarin een stukje mogen bijdragen op onze eigen manier.

In dit moment wens ik jullie een mooie en veilige jaarwisseling. Dat 2020 het jaar mag zijn waarbij je in je innerlijke vrede, vrijheid en vreugde mag zijn.

Om Shanti,
Stefan.