Klankconcert met Irene en Sacha

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:22 oktober 2017
  • Berichtcategorie:Yoga Nieuws

Op zaterdag 28 oktober 2017 komen Sacha en Irene weer naar ons yogacentrum om een klankconcert te geven. Deze avond kun je genieten van een klankconcert. Irene en Sache maken gebruik van Tibetaanse klankschalen, fluiten, drum Nada tarangini, Tanpura en stemmen. Het gebruik van deze instrumenten nodigen je uit om te genieten en te ontspannen. De klank en trillingen voel je diep in alle lagen van je lichaam.

Bij dit klankconcert kun je lekker gaan liggen of zitten. Geniet van de klank van de instrumenten op alle lagen van je lichaam en geest. Je bepaalt zelf hoe diep je erin meegaat en of mee zingt of alleen luistert. We keren steeds terug naar een stilte om de klank intens te kunnen ervaren.

Wil je mee op deze droomreis? Neem een matje, kussen en dekentje mee, zodat je in ontspanning kunt genieten.

Over trilling

Om te kunnen begrijpen hoe klanken ons gezond kunnen maken en/of houden is er uitleg nodig over trilling. Alles in en om ons heen is voortdurend in trilling. Dat is moeilijk te bevatten, gezien wij gefocust zijn op onze materiële wereld. Maar ook materie is trilling, dusdanig lage trilling dat ze voor onze zintuigen waarneembaar wordt.

Wat wij als klank waarnemen zijn trillingsfrequenties tussen 18 en 18.000 Herz. Frequenties tussen 380 biljoen Herz en 760 biljoen Herz kunnen we zien. Er is een hele wereld aan trillingen die wij niet met onze zintuigen kunnen waarnemen, maar er wel zijn. Een van de grootste ontdekkingen van de afgelopen 100 jaar is dat we maar 20% van ‘het alles’ kunnen waarnemen. Als je je daar bewust van wordt, verandert je hele wereldbeeld. Dat de aarde rond is kunnen we ook niet met ons blote oog zien als we erop rondlopen. Maar we hebben het wel in onze werkelijkheid opgenomen. Zo zal ook de bewustwording dat we onderdeel zijn van een grotere werkelijkheid dan die waarneembaar is voor een totaal nieuw wereldbeeld gaan zorgen.

Over resonantie

Een tweede principe dat uitleg behoeft is het begrip resonantie. Resonantie is het meetrillen van een ander voorwerp met een gelijke oorspronkelijke trilling.

Tijdens klank resoneren de cellen in ons lichaam mee met de harmonieuze klanken van de instrumenten. Zowel de klankschalen als de stemvorken waarmee wordt gewerkt laten natuurlijke trillingen klinken die ons lichaam herkent. Hierdoor kan dat wat geblokkeerd was weer in zijn oorspronkelijke trilling terecht komen. Met als gevolg dat we ons weer gezond, vitaal en ontspannen kunnen voelen.

Over geleiding

Geluidsgolven hebben een medium nodig om zich door te verplaatsen. Meestal is dat de lucht. Maar hoe vaster het medium wordt des te beter het wordt geleid. Door water wordt klank vier keer zo snel verplaatst. Wij bestaan uit ruim 70% water en zijn daardoor perfecte geleiders. Als we een stemvork of klankschaal op onze botten (nog vaster in vorm) plaatsen vormt ons hele lichaam een klankkast en kan de klank tot diep in ons lichaam doordringen.

Over verschillende niveaus

Wat men ervaart tijdens en na een concert met klanken is heel erg persoonlijk. Als bij 20 mensen eenzelfde klankschaal wordt aangeslagen, krijg je 20 verschillende reacties te horen. De ene persoon voelt niets, de ander voelt de klank door zijn hele lichaam reizen en nog een ander ziet allerlei kleuren. En het mooie is, dat er geen goed, beter, best bestaat en zeker geen fout.

Tijdens een concert met klank kun je op verschillende niveaus worden geraakt. Het fysieke, emotionele,

Bron: http://www.klankisbeweging.nl/helende-klanken/