Tulku Lobsang

De eerbiedwaardige Tulku Lobsang is een bijzonder gewaardeerd Boeddhistische leermeester en een gerespecteerde Tibetaanse arts en astroloog. Hij werd geboren in de Sichuan provincie, voorheen de provincie Amdo in Noord-Oost Tibet en werd op 13e jarige leeftijd herkend als de 8e incarnatie van de Nyentse lama. Op deze leeftijd maakte hij al indruk op mensen met zijn aangeboren helende capaciteiten. Gedurende de jaren daarop volgend ontving Tulku-La een intensieve opeliding in de geneeskunde, astrologie en vele kostbare Boeddhistische beoefeningen.  Hij kreeg een zeer intensieve opleiding van 35 leraren, waardoor hij toegang kreeg tot de enorme kennis en oefeningen van alle acht stromingen binnen het Boeddhisme. 

Gedurende de jaren die daarop volgden ontving Tulku-la een intensieve opleiding in geneeskunde, astrologie en vele kostbare Boeddhistische beoefeningen. Op 17-jarige leeftijd verliet hij Tibet om in Zuid-India zijn studie te verdiepen en af te ronden. In 2002 vestigde hij het Nangten Menlang Boeddhistisch Medisch Centrum in Manali, Noord-India.

Nangten Menlang is een organisatie die zich inzet voor het behoud en het onderwijs van de Tibetaanse medische wetenschap en de Boeddhistische kennis. Tulku Lobsang onderwijst methodes voor het bereiken van fysieke gezondheid, mentaal geluk en ontwikkeling van de geest. Hierbij volgt hij de weg van het midden, om bij iedereen de aangeboren wijsheid te doen opleven, die altijd al aanwezig was. Lezingen, workshops, retraites, consulten en behandelingen worden in verschillende landen overal ter wereld in samenwerking met plaatselijke centra aangeboden

Elk jaar reist Tulku Lobsang door Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika om zijn diepgaande kennis van Tibetaans Boeddhistische filosofie te delen met zijn studenten. Hij wenst de traditionele tantrische kunst van het helen en het Tibetaanse culturele erfgoed te beschermen door deze aan te bieden en met ons allen te delen. Tulka-La’s grootste wens is het lijden in de wereld te verminderen door middel van deze culturele uitwisseling.

In april van 2017 heb ik de eer gehad om onze spirituele leermeester Rinpoche te ontvangen in ons Yogacentrum. Regelmatig geeft hij lezingen en workshops die voor iedereen toegankelijk zijn om bij te wonen.

Indien je meer informatie wenst over de eerbiedwaardige Tulku Lobsang en zijn activiteiten, verwijzen wij je graag naar de website: www.tulkulobsang.org