Je bekijkt nu Meditatie- en Yogalessen voor mantelzorgers

Meditatie- en Yogalessen voor mantelzorgers

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:19 november 2019
  • Berichtcategorie:Yoga Nieuws

Een mantelzorger is iemand die zonder betaling een ander mens met een zorgvraag regelmatig helpt. Denk bijvoorbeeld aan het helpen van een chronische zieke, een gehandicapt of hulpbehoevend familielid, een buurman/vrouw, vriend of kennis. De hulp is vaak langdurig en intensief en gaat verder dan de dagelijkse zorg.

Maar wat doe de Mantelzorger voor zichzelf? Gun jezelf een vast uurtje om jezelf weer op te laden door het volgen van meditatie- en/of yogales. Je dient ook goed voor jezelf te zorgen, zodat je vol frisse en hernieuwde energie voor je zorgvrager klaar kunt staan.

Als waardering voor mantelzorgers geeft Gemeente Venlo via de StadspasVenlo een tegoed twv €. 75,00. Dit bedrag (tot max. 75,00) kun je besteden aan meditatie- en/of yogalessen bij Yogacentrum De Zonnegroet (www.yogalesvenlo.nl). Check https://stadspasvenlo.nl/ om een aanvraag voor een StadspasVenlo te doen.

U komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als:

  • U minimaal 3 maanden, 4 uur per week voor de zorgvrager zorgt.
  • U de zorg verleent in de gemeente Venlo.

Wanneer u in aanmerking komt voor de mantelzorgwaardering kunt u de pas aanvragen vóór 1 januari 2020. Na ontvangst moet u de pas eerst activeren. Daarna kunt u het tegoed besteden. Na activering van deze pas heeft u een tegoed van €75,-