Je bekijkt nu Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:3 december 2018
  • Berichtcategorie:Yoga Nieuws

Stadsverlichting Stilte Meditatie

Donderdag 6 december is de 1e donderdag van de maand, tijd voor de stadsverlichting stilte meditatie (naar initiatief van Tijn Touber). Iedere eerste donderdagavond van de maand opent ons centrum haar huiskamer en yoga studio van 20.30 tot 21.00 uur om te mediteren. Deze stiltemeditatie is voor iedereen die daar behoefte aan heeft gratis toegankelijk. Je hoeft dus geen lid te zijn van het Yogacentrum.

Tijdens de huiskamerbijeenkomsten ben je welkom tussen 20.20 en 20.30 uur om in stilte binnen te komen. Om 20.30 uur start de stilte meditatie van een half uur. In de yogastudio ligt vloerbedekking en er zijn stoelen aanwezig als je het niet prettig vindt om op de grond te zitten. Neem gerust je eigen meditatie kussen en omslagdoek mee. Na afloop van de meditatie kun je weer in stilte weg gaan, maar je kunt ook ervaringen uitwisselen en een kop thee drinken.

Wil je meedoen meld je dan aan via deze link bij onze huiskamer. Wij ontvangen dan automatisch een mail van jou. Zonder tegenbericht kun je er vanuit gaan dat je welkom bent. Er zijn geen kosten aan verbonden en er wordt geen entree geheven. Alles is gratis. Je mag eventueel een donatie doen ten gunste van Lama Tulku Lobsang Rinpoche zijn Nying Drod Warm Heart project.


Donderdag 13 december Workshop
Relax Lu Jong yoga + Lange ontspanning

In deze workshop op donderdag 13 december van 20.30 tot 21.30 beoefenen we de bewegingen van de vijf elementen. Deze houdingen zorgen ervoor dat de element gezuiverd en in balans komen.

De workshop start met een aantal losmaak oefeningen om het lichaam en spieren op te warmen. Daarna starten we met de bewegingen van de 5 elementen. Als afsluiting volgt een lange diepe ontspanning.

Je kunt met deze workshop eenmalig meedoen om kennis te maken met Lu Jong Tibetaanse Helende Yoga of als je ooit op les bent geweest om de basis weer eens op te frissen en in groepsverband te oefenen. Natuurlijk als je op les zit kun je ook aan deze workshop deelnemen.

De kosten zijn €.12,50. Meld je op tijd aan, er is maar beperkt plaats. Meer informatie en aanmelden via  of bij Stefan.


Donderdagavond 20 december Volle maan wandeling

Het thema van deze volle maan is reiniging. Op dit moment is het goed om alles op een rijtje te zetten en na te denken over de essentie van alle dingen. Dat wat ons niet meer dient, moeten we achter ons laten. Kijk wat er nog moet veranderen zodat je er klaar voor zal zijn om nieuwe dingen op je pad te ontvangen in de nieuwe cyclus.

Rond deze maan is de donkerste periode van het jaar achter ons en komt het licht weer terug. Het licht van deze volle maan is een voorproefje op het licht van de zon dat weldra in de natuur zal weerkeren.

Wat: We gaan wandelen, mediteren en ontspannen, sluiten af met een kop soep.
Tijd: De volle maan wandeling start om 20.15 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.
Waar: We komen bij elkaar bij het yogacentrum, je kunt binnen lopen vanaf 20.10.
Wanneer: Op donderdag 20 december gaan we (in stilte) wandelen bij volle maan.
Nodig: Goeie schoenen, een normale conditie maar geen zaklampen!
Kosten: €. 10,00

Wil je deze unieke ervaring niet missen, meld je dan aan voor dinsdag 18 december via de mail of bij Stefan of Alda.


Agenda

  • Woensdag 5 december: Pakjesavond. Geen yogalessen.
  • Donderdag 6 december: Stadsverlichting stilte meditatie van 20.30 tot 21.00
  • Donderdag 13 december: Relax Lu Jong 20.30 tot 21.30
  • Donderdag 20 december: Volle maan wandeling van 20.15 tot 22.00
  • Zaterdag 29 december: XL Lu Jong les van 10.00 tot 13.00