Je bekijkt nu Nieuwsbrief Oktober 2023

Nieuwsbrief Oktober 2023

Herstvakantie

Volgende week is er een weekje geen les. We volgen het schoolrooster en aangezien het herfstvakantie is, zijn er dan ook geen lessen. Maandag 23 oktober starten we weer en gaan we door tot de kerstvakantie.

Workshop: Relax, adem en laat je stress verdwijnen

Rug- en nekpijn zijn vaak een gevolg van een slecht uitgelijnde wervelkolom. Terwijl de rugspieren de slecht uitgelijnde wervels proberen te ondersteunen raken ze in een staat van permanente spanning. Wanneer dit gebeurt wordt de bloedstroom door het weefsel gehinderd, waardoor de spier verhardt en begint pijn te doen.

Door de BackMitra te gebruiken oefen je druk uit op die plaatsen van de wervelkolom waar er een excessieve kromming is. Op deze manier bewegen de wervels naar een nieuwe – beter uitgelijnde – positie en krijgen onderliggende spiergroepen de kans te ontspannen. De bloedstroom verbetert en zal de rugpijn minder worden, het borstgebied opent zich, je gaat beter ademhalen en krijgt meer energie. Na enige tijd blijft de wervelkolom steeds langer in de nieuwe positie en keert je rug naar zijn natuurlijke gezonde toestand terug.

Workshop
In deze workshop doen we oefeningen met de BackMitra® om de wervelkolom en het bekken te mobiliseren in combinatie met therapeutische houdingen. We leren stresspatronen los te laten en nodigen het lichaam uit zich te openen en te strekken. Na de workshop zal je voelen je dat de spanning uit je rug, nek, schouders en bekken verdwijnt. Je krijgt meer flexibiliteit, je lichaamshouding verbetert en daarmee ontstaat een gevoel van emotioneel en fysiek welzijn.

Voor wie is deze workshop?
Voor iedereen die zijn/haar lichaamshouding wil verbeteren, of last heeft van stress of een vermoeide rug, nek en schouders.

Deelname
Wanneer: Zaterdag 25 november 2023 van 14.00 tot 16.30. Inloop vanaf 13.45 uur.
Waar: Yogacentrum De Zonnegroet, Hendrikxstraat 106a, Venlo-Zuid
Organisatie / Begeleiding: Guy Hamaekers (www.backmitra.nl)

Deelname aan deze 2,5 uur durende workshop bedraagt € 40,-
Registeren voor deze workshop via www.backmitra.nl
Mocht de workshop volgeboekt zijn, plaats je dan op de wachtlijst. Bij voldoende animo volgt een tweede sessie.

Geef een reactie