Ontwikkel jouw Sankalpa

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:12 maart 2016
  • Berichtcategorie:Yoga Nieuws

Sankalpa is een Sanskriet woord dat kan worden vertaald met besluit of beslissing. Sankalpa is een vast voornemen om iets te worden of te doen in je leven. Het doen van Sankalpa is niet wensen te vervullen, maar kracht te scheppen in de structuur van de geest. Je kunt zelfs zeggen dat Sankalpa de kracht van de wil is.

Het is een belangrijke fase in yoga nidra en een krachtige methode om je persoonlijkheid en de richting in je leven opnieuw vorm te geven langs positieve lijnen. Het Sankalpa moet gemaakt worden, niet wanneer je intellectueel actief bent, maar wanneer je rustig en kalm bent. Het doel van Sankalpa is het gehele levenspatroon te beïnvloeden en om te vormen, niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk, emotioneel en spiritueel.

Sankalpa neemt de vorm aan van een korte geestelijke verklaring die wordt ingeprent in het onderbewustzijn. Kies een Sankalpa dat je gehele persoonlijkheid zal veranderen zodat je evenwichtiger wordt, gelukkiger worden het het gevoel hebt jezelf meer waargemaakt te hebben.

Wanneer het Sankalpa een richtinggevende kracht wordt, dan wordt alles wat je in het leven doet succesvol.

Ontwikkel jouw Sankalpa. Dit kun je doen tijdens Yoga Nidra. Deze les is zo opgebouwd dat je alle fases doorloopt zodat het Sankalpa zicht kan ontwikkelen. Je kunt het vergelijken met een zaadje dat je zaait. Wanneer de geest helder is, groeit het zaad heel goed. Als je eerst het bed voorbereidt met mest en kunstmest, het onkruid en gras eruit haalt, en dan het zaad zaait, dan zal de plant beter groeten. Op dezelfde manier heb je de geest en je hebt een idee. Als je de geest voorbereidt en het zaad van het idee op de juiste wijze zaait, dan zal het groeien in je leven en een krachtige richtlijn worden.

In Yoga Nidra kom je in de juiste toestand om jouw Sankalpa te ontwikkelen.