De Lu Jong yoga les is de ideale gelegenheid om tijd te nemen voor jezelf en zorg te dragen voor een ontspannen lichaam en geest. Dit door het doen van yogahoudingen met bewuste ademhaling en als afsluiting van de les een lange diepe ontspanning of meditatie

De beoefening van Yoga is heilzaam bij diverse fysieke, mentale en energetische blokkades. Je kunt denken aan gepieker, hoofdpijn, stress, rusteloosheid, weinig energie. Veel van deze problemen kunnen vermeden worden door te leven in het nu. Vaak zijn we met van alles bezig met wat geweest is of wat nog moet gaan komen.

Lu Jong Tibetaanse Helende Yoga helpt negatieve emoties los te laten en te transformeren in vreugde en mededogen, hierdoor creëren we een fysieke en emotionele harmonie. Lu Jong werkt op alle dimensies van ons welzijn. Het verbetert onze fysieke, mentale en energetische gezondheid. Het verhoogt onze levensenergie en je voelt je fit en vreugdevol.

In deze Lu Jong les voeren we altijd de bewegingen van de 5 elementen uit. Deze oefeningen dragen bij om het lichaam te balanceren en te zuiveren. 

  1. Tibetaanse gans die water drinkt. Element Ruimte.
  2. De yak schuurt zijn schouders. Element Aarde.
  3. Het wild paard gaat liggen. Element Lucht.
  4. De valk draait in de wind. Element Vuur.
  5. Een nieuwe berg ontstaat tussen de 4 continenten. Element Water.

Daarna nemen we 1 of 2 andere houdingen uit de andere series. Hierna volgt een lange diepe ontspanning om heerlijk te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

lu jong condities wens vervullend juweel ontvangen

Opbouw van de les

  • Verstilling / Korte meditatie
  • Activatie van het lichaam
  • Bewegingen van de 5 elementen
  • 1 of 2 bewegingen uit de andere series
  • Lange ontspanning van 20 minuten of een meditatie

In iedere les voeren we de bewegingen van de vijf elementen uit. Dit geeft herkenning waardoor je na een aantal lessen niet meer hoeft na te denken over hoe je de houdingen uitvoert. 

De activatie, de heilzame houdingen en lange diepe ontspanning verschilt per les.