Je bekijkt nu Stadsverlichting Stilte Meditatie Donderdag 3 december

Stadsverlichting Stilte Meditatie Donderdag 3 december

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:4 november 2018
  • Berichtcategorie:Yoga Nieuws

Donderdag 3 december is de eerste vrijdag van de maand. Dit is meteen ook het tijdstip voor de Stadsverlichting Stilte Meditatie. We kunnen hard roepen, protesteren om de aandacht te vestigen op de noodzaak van verandering. In stilte de intentie voor verandering uitzetten heeft een nog grotere kracht. Wat wil jij veranderen in stilte? Door samen te mediteren bundelen we onze kracht en komt er verandering in alle vriendelijkheid en ook met compassie.

Wat is Stadsverlichting Stilte meditatie?

Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken, vragen we mensen om hun huiskamers open te stellen voor meditatie of om een huiskamer te bezoeken.

Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving.

Dit is een gratis activiteit en voor iedereen toegankelijk of je nu lid bent van ons centrum of niet, dat maakt niets uit. We gaan de stilte in, het maakt ook niets uit als je geen meditatie ervaring hebt. Juist dan is het een mooi moment om de dag mee af te sluiten en via innerlijke vrede naar wereld vrede te gaan.

Het yogacentrum stelt haar ruimte ter beschikking voor deze meditatie. Meedoen?
Klik hier om aan te melden (opent in een nieuw venster)