Yogi Tea Green Ginger Lemon

3,95

Een verkwikkende wandeling in de natuur, frisse lucht, lichte beweging. Natuurlijke kleuren, geuren en geluiden. Daaraan herinnert deze thee, die ons met opwekkende groene thee en gember innerlijk in beweging brengt. Zo smaakt deze compositie, uitgebalanceerd met citroen en kruiden, aangenaam fris en niet te scherp.

De thee voor iedereen die op zoek is naar milde verfrissing.

Ingrediënten:

gember*, zoethout*, citroengras*, zwarte peper*, citroenschil*, pepermunt*, citroenolie*, hibiscus*, gedroogde citroensap*

4 op voorraad

Artikelnummer: Yogi Tea Green Ginger Lemon Categorie: Tags: , , , , , , ,

Beschrijving

Yogi Tea Green Ginger Lemon met de pittige smaak van gember verwarmt het hart en verkwikt de geest. De fruitige zure smaak van citroen verfrist de geest en versterkt de ziel. Vleugjes citroengras, zoethout en zwarte peper voegen een lichte, pittige zoetheid toe. Altijd verrukkelijk, deze thee verfrist in de zomer en verwarmt in de winter. De essentie van deze thee is: ‘Optimistisch nieuw begin’.

Ingrediënten:
gember*, zoethout*, citroengras*, zwarte peper*, citroenschil*, pepermunt*, citroenolie*, hibiscus*, gedroogde citroensap*

Bereidingswijze:
Schenk 250 ml kokend water op het theezakje en laat 5 -7 minuten trekken of langer voor een sterkere smaak.

Gember
Al meer dan 3.000 jaar wordt gember in het Verre Oosten als kruiden- en geneeskrachtige plant gebruikt. Hij heeft een fruitig scherpe smaak en bevat behalve verschillende vitamines ook etherische olie en kostbare minerale stoffen.

Citroenschil
De schil van de uit India afkomstige vrucht van de citroenboom heeft een soortgelijk aroma als zijn verfrissend zurige vruchtvlees. De schil bevat echter wel tien keer zoveel vitamines als het sap en daarnaast ook nog etherische olie en secundaire plantaardige stoffen.
Pepermunt

De pas in 1696 ontdekte en vermoedelijk door toeval ontstane kruising uit watermunt en akkermunt wordt tegenwoordig gerekend tot de belangrijkste geneeskrachtige planten ter wereld. Pepermunt smaakt licht scherp en is door zijn verfrissende aroma en zijn waardevolle bestanddelen overal op de wereld populair. In 2004 werd hij tot heelkruid van het jaar uitgeroepen.

Zoethout
Zoethout, ook drop genoemd, is al sinds de klassieke oudheid als heelkruid bekend en een van de 50 basiskruiden van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het bevat een zoetstof die zo’n 50 keer sterker is dan suiker en smaakt mildzoet en bitter pittig. Vanwege zijn waardevolle voedingsstoffen werd zoethout in 2012 tot geneeskrachtige plant van het jaar gekozen.

Citroengras
In Zuidoost-Azië is deze aromatische specerij en geneeskrachtige plant ook onder de naam „koortskruid“ bekend. Hij bevat etherische olie en heeft een krachtige, citroenachtig frisse smaak. Tot aan de dag van vandaag is onduidelijk, waar de voornamelijk in de Aziatische keuken gebruikte plant uit de familie van de grassen oorspronkelijk vandaan komt.

Zwarte peper
De ook wel „koning der specerijen“ genoemde zwarte peper is tegenwoordig naast zout de belangrijkste specerij ter wereld. Hij is oorspronkelijk afkomstig van de Indische Malabarkust en smaakt intens kruidig alsook licht scherp tot scherp. De oude geneeskunde van de ayurveda raadt de zwarte peper niet alleen aan om mee te kruiden, maar vanwege zijn waardevolle werkzame stoffen ook als heelkruid.

Hibiscus
Heemst, zoals hibiscus ook wel wordt genoemd, werd in Griekenland al duizenden jaren geleden als geneeskrachtige plant gebruikt – vandaar ook zijn Griekse naam Althaea, die vertaald „ik genees“ betekent. Hibiscus is een meerjarige plant, die van juni en met augustus bloeit en zoetige, hoekige vruchten vormt.

Gedroogde citroensap
De oorspronkelijk uit India afkomstige citroen is pas sinds de 13e eeuw in Europa bekend. Hij behoort tot de vruchten met het hoogste gehalte aan vitamine C. Bovendien bevat hij waardevolle etherische olie, fosfor en magnesium. Zijn sap smaakt zurig fruitig en licht bitter.