Workshop Lu Jong Bewegingsleer | XL les Tibetaanse Helende yoga

In de workshop Lu Jong maak je kennis met een zachte vriendelijke vorm van Lu Jong bewegingsleer of wel Tibetaanse helende yoga genoemd. De Tibetaanse geneeskunde is ervan overtuigd dat vrijwel alle ziektes in onze wervelkolom ontstaan. De wervelkolom is het meest centrale en structurele onderdeel van het menselijk lichaam. De wervelkolom is ook onze energievoorraad, onze batterij. Juist als je minder energie hebt, dan is beweging de sleutel om je weer fit te voelen en te zijn. Een soepele wervelkolom is de sleutel naar een lang leven.

In deze workshop gaan we aan de slag met de oefeningen en krijg je achtergrond informatie over de oefeningen. De workshop is voor iedereen toegankelijk. Je kunt altijd meedoen op jouw niveau en je hoeft beslist niet lening te zijn. Een aantal oefeningen worden staand gedaan en een aantal oefening zittend. De souplesse ontstaat juist door het oefenen.

De Vijf Elementenoefeningen zijn gericht op de beweeglijkheid van de wervelkolom. Daarnaast worden de elementen gebalanceerd en gezuiverd. Daarna gaan we verder met de bewegingen van de Lichaamsdelen, de Vitale Organen en tenslotte de Condities. We sluiten de workshop / les af met een korte meditatie. Het lichaam wordt soepel en krachtig maar de geest wordt rustig, wakker en ook alert. Meditatie of mindfulness in beweging kun… je zeggen. Lu Jong Tibetaanse Helende yoga is voor iedereen geschikt.

We gaan 2 uur intensief bezig zijn met Lu Jong zodat je kennis kunt maken met deze bewegingsleer vorm en onze manier van les gegeven, de oefenruimte en de sfeer. De workshop is een ideale mogelijkheid om kennis te maken met alle houdingen en daarna eventueel door te stromen naar een reguliere les.

Mocht je al op les zijn, dan kun je ook aan deze workshop meedoen om al je houdingen in één les te herhalen. Het is ook een mooi moment om je kennis te verdiepen en je bewustzijn van het doen, brengen naar het voelen. In deze XL les gaan we de complete serie’s van houdingen uitvoeren.

Wanneer: zaterdag 19 mei van 10.00 tot 12.00
Hoe laat? 10.00 – 12.00
Wat kost het? €.20,00 inclusief koffie/thee
Nodig? handdoek en eventueel matje en /of zitkussen
Wat doe ik aan? Makkelijk zittende kleren

folder workshop Lu Jong

Geef een reactie