Je bekijkt nu Yoga voor mannen

Yoga voor mannen

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:17 februari 2019
  • Berichtcategorie:Yoga Nieuws

Waarom mannen kiezen voor Yoga

Steeds meer mannen vinden hun weg naar de yogamat bij ons yogacentrum. Yoga blijkt een effectieve oplossing om duurzaam en optimaal te blijven functioneren zonder concessies te hoeven doen aan onze fysieke en mentale gezondheid en ons persoonlijke geluk. 

Sporten alleen geeft velen niet meer de mate van ontspanning en herstel die we tegenwoordig nodig hebben. We raken niet zozeer vermoeid door onze fysieke werkzaamheden. Het is onze mentale activiteit die dagelijks het meeste van onze energie opeist. Iedere gedachte is een impuls van energie. Daarnaast raken we vermoeid omdat we het innerlijke contact zijn kwijtgeraakt. Wat veel mannen in hun leven missen is de simpele wijsheid hoe zij hun aandacht terug kunnen brengen naar hun eigen bron. Zelfs in een paar minuten tijd kunnen we onszelf dan opladen en weer fris voelen. Zonder onze aandacht naar binnen te richten is werkelijke rust bijna onmogelijk.

En steeds meer mannen lopen tegen de grens van hun energie op in deze digitale samenleving waarin eisen en complexiteit blijven toenemen en grenzen tussen werk en privé vervagen. Is yoga een uitweg? ,,Het is de kwaliteit van onze rust die ons helpt herstellen. Hoe dieper we leren ontspannen des te groter ons herstelvermogen en onze capaciteit om duurzaam te blijven presteren. Yoga geeft ons die kwaliteit van rust, helpt ons vrijer te blijven van stress en geeft ons de helderheid, de rust en het onderscheidingsvermogen die we dagelijks nodig hebben.

Kan iedereen yoga beoefenen? Ervaring heb je niet nodig. Wij zijn zo gewend om dagelijks resultaten neer te zetten, ons best te doen, actief te zijn. Authentieke yoga is geen sport of gymnastiek waarbij het gaat om iets te bereiken. Je leert te ontspannen terwijl je actief bent. Authentieke yoga brengt je naar een ongekende diepe rust waarin je jezelf in korte tijd oplaadt en weer helder en compleet voelt.

In onze groepen zijn mannen al redelijk vertegenwoordigd en op de maandagavond zijn er zelfs meer mannen dan vrouwen!  Dus mannen meld je aan en doe mee en ervaar de voordelen van yoga.