Een lekkere yogakoek, ideaal om een stukje van te eten na de yogales zodat de verbruikte energie weer aangevuld kan worden.
Benodigdheden:
- 150 gram kokosolie
- 150 gram Gula Java (kokosbloemsuiker) of Agave siroop
- 200 gram speltbloem
- 2 koffielepels bakpoeder
- 1 koffielepel koek- of speculaaskruiden
- 1 kop rozijnen en abrikozen gekweekt
- 200 gram soja yoghurt
Werkwijze:
- Laat de gedroogde vruchten een nacht weken en snij ze fijn
- Smelt de kokosolie en verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de Gula Java, bakpoeder, kruiden, gemalen vruchten met de kokosolie
- Voeg als laatste de soja yoghurt toe en klop het beslag luchtig
- Leg bakpapier in de vorm en doe het beslag erin
- Bak de koek in het midden van de oven in 30 / 40 minuten gaar
- De koek blijft vochtig, als de bovenkant bruin is, is de koek klaar.