Buiten oefenen geeft een extra dimensie aan de les. Alle elementen zijn dan aanwezig; ruimte, aarde, lucht, vuur en water. Perfect om yoga te doen, te beleven.

Tijdens de verschillende yogalessen is er alle ruimte om aandacht te geven aan de uitvoering van yogahoudingen. We houden vanzelfsprekend ook rekening  met eventuele lichamelijke beperkingen en/of geestelijke blokkades.

Dru Yoga
In deze les maken we het lichaam los, doen we een Energy Block Release serie of een andere sequentie zoals een Maangroet , Aardegroet of Zonnegroet. We sluiten af met een korte ontspanning.

Lu Jong Tibetaanse yoga
In de les doen we de serie van de 5 elementen en nog 1 van de andere series. We sluiten af met een korte meditatie.

Mediteren
De meditatie gericht op ontspanning en innerlijke rust. Thuiskomen bij jezelf door geleide en stilte meditaties.

Je kunt per les meedoen en je hoeft geen ervaring te hebben. De les duurt 45 tot 60 minuten. Iedereen die wilt mag meedoen! Wel van te voren aanmelden.

Hoe gaat het organisatorisch?
We verzamelen 5 minuten voor aanvang van de les bij het Clubgebouw van de Viking. Mocht je al eerder hebben deelgenomen aan de buitenles mag je meteen naar het veld lopen en je mat klaarleggen. Bij het clubgebouw is ook een kleine parkeerplaats, mocht je met de auto komen. Je fiets kun je daar ook stallen.

Er is een prachtig uitzicht op de maas en de ondergaande zon op het tijdstip van les. Misschien dat je eerst wat ongemakkelijk voelt, maar ik kan je verzekeren dat het heerlijk is om buiten in yoga te zijn! Ook al zijn er andere mensen misschien om ons heen, op een gegeven moment gaat dat naast je heen. Dat is helemaal bij je zelf zijn! Je ziet, hoort, voelt, ruikt, proeft maar je hoeft er niets mee. Je neemt waar zonder dat het je beïnvloedt.

Als je deelneemt aan de les dien je met het volgende rekening te houden:
– Corona richtlijnen zoals afgegeven door het RIVM.
– Er vindt geen fysiek contact plaats tijdens de les (geen handen schudden,
geen correcties van houdingen door aanraking).
– Houdt ten alle tijden 1,5 meter afstand met elkaar. Ook tijdens het bijeenkomen en
met het weggaan na de les! Ik ben verantwoordelijk en de boete is niet klein.
– Neem je eigen flesje water mee.
– Neem je yogamatje mee of een grote badhanddoek die je op het gras kunt leggen.
– Neem eventueel een zonnebril mee en smeer je in met zonnecrème.
– Aanmelden / reserveren is verplicht

Houdt de weersverwachtingen in de gaten. Mocht het weer lesgegeven niet toe laten dan wordt de les geannuleerd. Je ontvangt dan een e-mail dat de les niet door kan gaan. De afgeboekte les wordt dan weer teruggestort in je lestegoed zodat je dit tegoed voor een andere les kunt gebruiken.

Voorbeeld van een buitenles

Op ons Youtube kanaal vind je nog meer online-lessen om thuis te volgen. Abonneer je op ons kanaal: YouTube Yogacentrum De Zonnegroet Venlo