Welkom bij Yogacentrum De Zonnegroet

Yogacentrum De zonnegroet beschikt over een yogastudio, winkeltje, 2 praktijkkamers en een “huiskamer” in Venlo-zuid. In het yogacentrum zijn ook gevestigd Boon Psychologie, (GGZ Pychologenpraktijk Cindy Boon T:06-15284710) en Destino, (Analytische therapie & coaching praktijk Alda Janssen T:06-54950582).

De yogalessen worden gegeven in een ruime (85m2) maar sfeervolle yogastudio met airco en infrarood panelen. Het yogacentrum is 15 minuten voor aanvang van de les geopend. Je kunt dan je matje klaar te leggen maar ook om een kop thee of koffie te drinken. Als je het fijn vindt kunt je ook alvast in stilte je plekje opzoeken en wachten totdat de les begint. 

In de “huiskamer” ben je van harte welkom om een kop thee of koffie te komen drinken. Wij serveren diversen soorten yoga-thee, verse gember thee en verse munt thee. Maar ook voor een heerlijk kopje koffie, een schuimige cappuccino of een grote latte macchiato kun je bij ons binnenlopen. 

Er zijn gratis parkeerplaatsen voor de deur. De Hendrikxstraat maakt deel uit van de blauwe parkeerzone in de gemeente Venlo. Dit houdt in dat je hier kosteloos kunt parkeren gedurende 2 uur van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur. Zondag van 12.00 uur tot 18.00 uur. 

Stefan Maas Dru yoga docent en Lu Jong teacher

Stefan Maas

Enkele jaren geleden kwam ik in contact met Yoga. Yoga en Lu Jong zijn voor mij de methodes om contact te maken met je lichaam en geest. De ademhaling is de brug tussen de het lichaam en de geest. De focus richten op je Zelf door het doen van yogahoudingen (asana’s) en ademhalingsoefeningen (pranayama’s).

Daarnaast brengt het in Yoga zijn ook welzijn, ontspanning, kracht, uithoudingsvermogen, vitaliteit, verbondenheid en vreugde. 

Mijn gewaardeerde leraar Lama Tulku Lobsang Rinpoche heeft een zeer grote kennis van de Tantrayana stroming binnen het Tibetaans boeddhisme. Hij is Tibetaanse arts en astroloog. Tulku Lobsang Rinpoche heeft deze unieke set traditionele heilzame Lu Jong bewegingen in het Westen geïntroduceerd. Daar wij anders bewegen, een andere lichaamsbouw hebben en er een andere leefstijl op na houden dan de Tibetanen, heeft hij een unieke set Lu Jong bewegingen voor de mensen in het Westen samengesteld.

Het was voor mij meteen duidelijk dat deze eeuwenoude methode helend is op fysiek, mentaal en energetisch niveau.  Ik heb de opleiding tot Lu Jong Tibetaanse Helende Yoga 1 Teacher met veel plezier, dankbaarheid en vreugde gevolgd en met succes afgerond in februari 2017. Regelmatig volg ik retraites en teachings om in verbinding met mijn leermeester te zijn en om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden.

Dru yoga ook wel yoga van het Hart. We gaan uit van zachte, vloeiende bewegingen en een gecontroleerde ademhaling, waardoor het naast een sierlijke ook een krachtige manier is om stress te verminderen. Dru Yoga is stevig verankerd in de eeuwenoude yogatraditie. Dru Yoga is goed voor de rust in lichaam en geest, bevordert de innerlijke stabiliteit en draagt bij aan een positieve en pro-actieve levenshouding.

In deze vorm van yoga staat voorop dat de yogales voor iedereen te doen moet zijn. Er is wordt gewerkt in de les gewerkt met affirmaties, visualisaties en muziek. Dit spreekt mij persoonlijk enorm aan. Deze 3 jarige opleiding tot yoga docent heb ik in dankbaarheid afgerond. Vanzelfsprekend volg ik na- en bijscholing om mijn kennis op peil te houden.

Ellen Broers

Ellen en ik kennen elkaar van de opleiding tot Dru Yogadocent. Wij hadden meteen een klik  en dat heeft tot een mooie samenwerking geleid op het gebied van bedrijfsyoga en workshops. Daarnaast vervangt Ellen de yogalessen bij ziekte of mijn afwezigheid.

Ellen werkt als zelfstandige oefentherapeut Mensendieck in haar praktijk te Deurne en als yogadocente met als specialisatie bedrijfsyoga met als werkomgeving Deurne – Venray – Venlo. Meer info: www.yogaopdewerkvloer.nl en www.oefentherapiemensendieckdeurne.nl

Ine Jakobs

Beoefening van yoga, heeft ervoor gezorgd dat ik zelfbewuster werd van mijn handelen en meer balans ervaarde in mijn leven. Samen met beoefening van meditatie kwam er meer rust en ruimte in mijn hoofd.  Na 16 jaar yoga beoefening, heb ik drie jaar geleden de keus gemaakt om een opleiding te volgen tot DRU yogadocent.  In deze vorm van yoga, zitten alle aspecten van de yoga, de start in de vorm van een activatie brengt mij in beweging en geeft vreugde en plezier. Er is balans in je lichaam wanneer je hart en hoofd, één zijn. Deze opleiding en beoefening heeft mij verder gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. Graag wil ik hetgeen wat het mij brengt; meer energie, positiviteit en rust, delen met de ander, om de ander te laten ervaren wat yoga met je kan doen. Ik geef zelf les in het Yogacentrum en vervang Stefan.

Yogacentrum De Zonnegroet Venlo is ook te vinden op www.yogatherapeut-info.nl.