Met veel plezier organiseren we regelmatig workshops en evenementen in ons yogacentrum. Deze workshops en evenementen zijn voor iedereen toegankelijk en een mooie manier om met ons en het yogacentrum kennis te maken.Als je al op les zit is dan is het een extra mogelijkheid tot verdieping. Extra evenementen en speciale workshops worden via Facebook en deze site bekend gemaakt.

Verdiepingsavonden

Om wat meer te verdiepen organiseren we 1 keer per maand op de donderdagavond een thema-avond.

Op deze avond deelt Alda haar grote kennis over het betreffende onderwerp. Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen en uitwisseling van eigen ervaringen, mocht je dit willen.

Iedereen is welkom om aan deze verdiepingsavonden deel te nemen. Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Onderwerpen

  • 19 december: Reïncarnatie.

Onderwerpen die nog volgen:
Is er een uiteindelijke waarheid?
Er is niets mis met verlangen!
Bestaat vrije wil wel of niet?
Bestaat voorbestemming?
Wat is de ziel?
Wat is meditatie eigenlijk?
De oorzaak van het menselijk lijden
Waarom heeft spiritualiteit een slechte naam? 

Meedoen

Lu Jong Yogadag

Wil je kennis maken met de Tibetaanse bewegingsleer Lu Jong of wil je een dag voor jezelf om je beoefening en kennis te verdiepen?

De bewegingen ondersteunen het zelfhelende vermogen van het lichaam en verhogen ook de innerlijke warmte. Hierdoor kun je een gezond lichaam houden maar ook nieuwe ziektes voorkomen. Daarnaast brengen we met deze bewegingsleer de aandacht helemaal in het moment.

Lu Jong Yoga bestaat uit 4 series met in totaal 23 oefeningen die eenvoudig te leren zijn en waarvoor je niet lenig hoeft te zijn. De oefeningen beïnvloeden ons fysieke, mentale en energetische welzijn en werken ook op spiritueel niveau.

Programma

10.00 – 10.15 Binnenkomst met thee en iets lekkers.
10.15 – 10.30 Introductie Lu Jong.
10.30 – 13.00 Beoefening van de Lu Jong bewegingen.
13.00 – 14.00 Vegetarische Lunch.
14.00 – 15.30 Beoefening van de Lu Jong bewegingen.
15.30 – 16.00 Eindontspanning.

We aan de slag met de oefeningen en krijg je achtergrond informatie over de oefeningen.

Mocht je al op les zijn, dan kun je ook aan deze workshop meedoen om je houdingen te herhalen. Het is ook een mooi moment om je kennis te verdiepen en je bewustzijn van het doen, brengen naar het voelen. 

Meedoen

Lezing en consult Tibetaanse Arts

Ongeveer 1 keer per kwartaal komt de Tibetaanse arts Amchi Lobsang Tsultrim naar het Yogacentrum voor een lezing over Tibetaanse Geneeskunde.

Na de lezing is er ruimte voor een consult bij de Tibetaans Arts. Amchi Lobsang Tsultrim is geregistreerd bij de beroepsvereniging BATC (www.batc.nl). Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring als Tibetaans arts. Voor meer info zie: www.amchilobsang.com 

Inhoud

  • 09.30 – 10.00 uur: ontvangst met koffie en thee
  • 10.00 – 12.00 uur: lezing
  • 12.00 – 13.00 uur: afsluiting met vegetarische soep
  • 13.00 – 17.00 uur: consulten

Er is maar een beperkt aantal consulten mogelijk op deze middag dus wacht niet te lang met aanmelden.

De lezingen en/of consulten zijn voor iedereen toegankelijk. Voorkomen is beter dan genezen. 

Meedoen

Workshop Lu Jong XL

In deze workshop krijg je een introductie in Lu Jong bewegingsleer. Deze Tibetaanse Helende Yoga is door Lama Tulku Lobsang naar het westen gebracht om iedereen te laten delen in de mystiek van het zelfhelende vermogen van het lichaam en geest door het doen van oefeningen.

De Tibetaanse geneeskunde is ervan overtuigd dat vrijwel alle ziektes in onze wervelkolom ontstaan. De wervelkolom is het meest centrale en structurele onderdeel van het menselijk lichaam. De wervelkolom is ook onze energievoorraad, onze batterij. Een soepele wervelkolom is de sleutel naar een lang leven.

Inhoud

In deze workshop gaan we aan de slag met de oefeningen en krijg je achtergrond informatie over de oefeningen.

We gaan heerlijk aan de slag met Lu Jong zodat je kennis kunt maken met deze bewegingsleer vorm en onze manier van les gegeven, de oefenruimte en de sfeer.

Mocht je al op les zijn, dan kun je ook aan deze workshop meedoen om je houdingen te herhalen. Het is ook een mooi moment om je kennis te verdiepen en je bewustzijn van het doen, brengen naar het voelen. In deze XL les gaan we de complete serie’s van houdingen uitvoeren.

Meedoen

Workshop Dru Yoga

Heb je nog geen of weinig ervaring met yoga? Dan is deze beginners workshop iets voor jou!  In deze workshop ga je het in yoga zijn fysiek en energetisch ervaren en er wordt de basis van yoga onderwerpen uitgelegd.

De workshop is voor iedereen geschikt vanaf 13 jaar. We gaan ongedwongen aan de slag met het ontdekken van “in Yoga zijn”. Het is een leuke workshop waar je achtergrond informatie ontvangt over yoga maar ook lekker fysiek aan de slag gaat met het beoefenen van yoga houdingen, adem technieken en stilte oefeningen.

Inhoud

Intro – Wat is Yoga?
Yama  – Externe levenshouding. (hoe treed ik op naar buiten/naar anderen toe?)
Niyama – Interne levenshouding. (hoe ga ik met mijzelf om?)
Asana – Heilzame houdingen (wat kan yoga voor mijn lichaam betekenen?)
Pranayama – Adem / levenskracht (de basis van stressbeheersing)
Pratyahara – Beheersing van zintuigen (de basis van balans)
Dharana – Discipline van Focus/Concentratie (de basis van ontwikkeling)
Dhyana – Meditatie, Stilte/Rust (een reset van dagelijkste verplichtingen)
Samadhi – een “A-HA” moment (vrede in jeZelf, die alle verstand te boven gaat)

Meedoen

Workshop op jouw locatie of buiten in de natuur

Een workshop kan ook bij jou op een eigen locatie of buiten in de natuur worden geven maar kan ook op een andere dag en tijdstip in het Yogacentrum gegeven worden als je minimaal een groep hebt van 4 personen. In ons sfeervol yogacentrum ontvangen wij jouw groep gezellig met een kop thee en iets lekkers erbij waarna we aan de slag gaan met de workshop.

We bieden standaard 2 soorten workshops aan zoals je hierboven gelezen hebt. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een workshop op maat te kiezen. Samen kijken we dan hoe we het programma van de workshop samenstellen en waar we de nadruk opleggen.

Wil je meer informatie of een workshop voor een groep boeken? Stuur een email of neem telefonisch contact op.

Abonneer op onze nieuwsbrief en blijft zo op de hoogte van onze activiteiten.

Sluit Menu
×

Winkelmand

1
Heb je een vraag? Je kunt een whatsapp sturen! Wij reageren z.s.m.
Powered by