Yogi Tea Himalaya

3,95

 

Yogi Tea Himalaya

Geloof kan bergen verzetten en wie gelooft in de eenheid van lichaam, geest en ziel, haalt de Himalaya in huis. Deze klassieke chai, die gebaseerd is op een zeer oud recept, bevat de meditatieve energie van de Himalaya. Venkel en gember maken hem zacht van smaak, zoet kaneel maakt hem erg lekker. Deze thee is het lekkerst met melk of een vegan alternatief.

De thee voor iedereen die zijn horizon wil verbreden.

Ingrediënten:
gember*, venkel*, kaneel*, anijs*, koriander*, kaneel olie*, gember olie*, zoethout*

5 op voorraad

Artikelnummer: Yogi Tea Himalaya Categorie: Tags: , , , ,

Beschrijving

Yogi Tea Himalaya
Yogi Tea Himalaya is een zeer oude theemelange die de meditatieve energie van de majestueuze Himalaya vangt. Venkel en pittige gember geven deze klassieke Chai een intrigerende smaak en een rijk aroma. Warme, zoete kaneel, anijs en koriander maken deze melange extra heerlijk. Geniet ervan volgens de Indiase traditie, gezoet en met een scheutje melk of melkvervanger. De essentie van deze thee is: ‘Balans en openheid’.

Ingrediënten:
gember*, venkel*, kaneel*, anijs*, koriander*, kaneel olie*, gember olie*, zoethout*

Bereidingswijze:
Schenk 280 ml kokend water op het theezakje en laat 7 minuten trekken, of langer voor een sterkere smaak. Voeg naar smaak melk of melkvervanger en zoetstof toe.

Gember
Al meer dan 3.000 jaar wordt gember in het Verre Oosten als kruiden- en geneeskrachtige plant gebruikt. Hij heeft een fruitig scherpe smaak en bevat behalve verschillende vitamines ook etherische olie en kostbare minerale stoffen.

Venkel
Venkel is een van de oudste bekende geneeskrachtige planten ter wereld. Hij behoort tot de familie van de schermbloemigen en is al duizenden jaren overal ter wereld geliefd vanwege zijn intense aroma. Venkel smaakt zoetig kruidig en doet wel een beetje denken aan anijs.

Kaneel
Kaneel behoorde tot de duurste specerijen ter wereld en schijnt in China al 3.000 jaar voor Chr. als specerij en heelkruid te zijn gebruikt. Kaneel wordt uit de schors van de Zuid-Aziatische kaneelboom gewonnen, smaakt aromatisch zoetig en bevat behalve tanninen ook kostbare etherische oliën.

Anijs
Deze eenjarige plant gedijt in Azië en zuidoostelijk van de Middellandse Zee. Zijn zoetig smakende vrucht wordt al duizenden jaren door de mensen vereerd. Vroeger werd anijs aan de goden geofferd, tegenwoordig vindt men het in de keuken, in kerstbakkerijen en als overheerlijke specerij in veel soorten YOGI TEA®.

Koriander
In het Nabije Oosten en in Azië wordt de licht zoetig smakende koriander in nagenoeg ieder gerecht gebruikt. Enerzijds omdat zijn heerlijke aroma doet denken aan een kruidig pikante mix van kaneel, nootmuskaat en sinaasappel. Anderzijds zit koriander vol met voedingsstoffen en werd hij al in het oude testament als geneeskrachtige plant genoemd.

Zoethout
Zoethout, ook drop genoemd, is al sinds de klassieke oudheid als heelkruid bekend en een van de 50 basiskruiden van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het bevat een zoetstof die zo’n 50 keer sterker is dan suiker en smaakt mildzoet en bitter pittig. Vanwege zijn waardevolle voedingsstoffen werd zoethout in 2012 tot geneeskrachtige plant van het jaar gekozen.