Zet in stilte je intentie voor de nieuwe week bij de Stadsverlichting stilte meditatie. Iedere eerste donderdagavond van de maand opent ons centrum haar huiskamer en yoga studio van 20.15 tot 21.00 uur om te mediteren. Deze stiltemeditatie is voor iedereen die daar behoefte aan heeft gratis toegankelijk. Je hoeft dus geen lid te zijn van het Yogacentrum.

Wat is Stadsverlichting?

Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken, vragen we mensen om hun huiskamers open te stellen voor meditatie of om een huiskamer te bezoeken.

Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving.

stadsverlichting stilte meditatie venlo zuid

Hoe werkt het?

Tijdens de huiskamerbijeenkomsten ben je welkom tussen 20.15 en 20.30 uur om in stilte binnen te komen. Om 20.30 uur start de stilte meditatie van een half uur. In de yogastudio ligt vloerbedekking en er zijn stoelen aanwezig als je het niet prettig vindt om op de grond te zitten. Neem gerust je eigen meditatie kussen en omslagdoek mee. Na afloop van de meditatie kun je weer in stilte weg gaan, maar je kunt ook ervaringen uitwisselen en een kop thee drinken.

Wel graag aanmelden!

Wil je meedoen meld je dan aan via onderstaande knop bij onze huiskamer.  Wij ontvangen dan automatisch een mail van jou. Zonder tegenbericht kun je er vanuit gaan dat je welkom bent. Er zijn geen kosten aan verbonden en er wordt geen entree geheven. Alles is gratis. Je mag eventueel een donatie doen ten gunste van Lama Tulku Lobsang Rinpoche zijn Nying Drod Warm Heart project.

Stadsverlichting is een initiatief van Tijn Touber. Bezoek de website van Stadsverlichting om meer te lezen

Sluit Menu
×

Winkelmand