Kum Nye Tibetaanse Ontspanningsmassage (in de overdrachtslijn van Tulku Lobsang)

Kum Nye betekent letterlijk het kneden van het subtiele lichaam. Deze Kum Nye Tibetaanse ontspanningsmassage vindt zijn oorsprong in het Tantrayana boeddhisme, welke ongeveer 8000 jaar oud is. Deze Tibetaanse helende massage zorgt ervoor dat subtiele kanalen zich openen, zodat de aanmaak van hormonen en energie toeneemt. Het een zachte vorm van aanraking om lichaamsspanning af te voeren. Als het fysieke lichaam ontspannen is, dan kunnen energetische blokkades oplossen en kan de energie in beweging komen.

Als energie goed circuleert wordt het vuur aangewakkerd waardoor alle omzettingsprocessen in het lichaam kunnen plaatsvinden. Van het aanmaken van het bloed tot en met de productie van hormonen en essentie. Dat wil zeggen: alles wat we nodig hebben om het lichaam op te bouwen en dat wat we nodig hebben om compleet geluk te kunnen ervaren.

Bovendien helpt Kum Nye om dingen te zien zoals ze zijn, zodat je kunt beslissen hoe je ermee omgaat. Je kunt inzicht krijgen in wat vastzit, zodat het in beweging kan komen en kan transformeren. Kum Nye helpt de energie te behouden, je geheel te ontspannen en geeft je kracht. In rust opent zich aandacht zonder gedachten, kennis zonder ervoor te hoeven leren. Het wordt ook makkelijker om uitdagingen aan te kunnen of zoals leermeester Tulku Lobsang zegt: “To use experiences as a friend”.

Voor wie geschikt?

Deze ontspanningsmassage wordt specifiek aanbevolen voor degenen die een yoga beoefening hebben of mediteren. Ook als je inspannend werk doet, veel in dezelfde houding zit (geestelijk of lichamelijk) is deze massage heel heilzaam voor je. We bouwen namelijk altijd spanning op zowel fysiek, energetisch als mentaal. Door werk, sporten maar ook door mediteren. Kum Nye massage zorgt er voor dat de spanning weg kan vloeien en je lichaam en geest weer helemaal ontspant. Je kunt natuurlijk ook genieten van deze massage als een ontspanningsmassage.

Met Kum Nye kunnen we spieren, botten, pezen, beenmerg, rug en de elementen uitgebreid behandelen. Deze lichaamsmassage met olie is een uitstekende manier om lichaam en geest te ontspannen. Je geest wordt helderder. Het is aan te raden om regelmatig een Kum Nye massage te nemen ter bevordering van persoonlijke groei en voor het afvoeren van lichaamsspanning.

De massage duurt 60 tot 75 minuten. De kosten per sessie zijn €. 70,00. Ik geef deze helende massage dienend aan jou vanuit een waarnemend standpunt.