Yoga bolster

35,00

Yoga Bolster van YogaStyles is gevuld met gezuiverd boekweitkaf. De bolster zijn rechthoekig van vorm en bestaan uit een buitenhoes een binnenhoes.

Artikelnummer: yogastyles yoga bolster Categorieën: , Tags: , , , ,

Beschrijving

Yoga Bolster van YogaStyles is gevuld met gezuiverd boekweitkaf. De bolster zijn rechthoekig van vorm en bestaan uit een buitenhoes een binnenhoes.

Gebruik: Bolsters worden gebruikt bij het uitvoeren van yoga-en meditatie oefeningen. Een bolster ondersteunt het lichaam terwijl het ontspant en strekt zonder dat er spanning ontstaat. Een bolster moet stevig genoeg zijn om het lichaam te ondersteunen in moeilijke yoga-houdingen, maar tevens moet je het makkelijk kunnen verplaatsen op de mat.

Wanneer je wat langer in een vooroverbuigende houding blijft liggen, zoals pashimotanasana of de duif, is het soms niet makkelijk om je te ontspannen op de vloer. De vloer is bijvoorbeeld iets te ver weg, ligt niet lekker, of voelt erg koud aan de huid. Deze ongemakken leiden tot verdere spanning in je lichaam terwijl je juist wilt ontspannen en los laten. Een bolster biedt in deze houdingen een fijne plek voor je bovenlichaam om op te rusten. Zo kun jij de spanning los laten en dieper in een houding zakken.

Door achterover op een bolster te liggen open en stretch je de borst en buik, en ervaar je een subtiele opening van het hart. Je kan in deze houding een variëren met de positie van je armen en benen om voor jou de ideale houding te vinden. Probeer bijvoorbeeld:

✓ Armen boven je hoofd, of juist uitgestrekt naar de zijkanten
✓ Je benen in een vlinderhouding: met de voeten bij elkaar en de knieën naar buiten
✓ Benen gebogen, met de voeten langs de bolster. Hierdoor ervaar je ook een stretch in bovenbenen en pelvisregio.

Bolster als meditatiekussen
Een stevige bolster kan ook goed dienen als meditatiekussen, met name als je graag op je knieën zit. De bolster biedt een groot zitvlak en je kan met je knieën iets tegen de bolster aanduwen – dat laatste kan helpen om een actieve zit te houden en niet in te zakken. Als je je bolster graag als meditatiekussen wilt gebruiken is het verstandig om voor een boekweit bolster te kiezen. Deze behouden hun vorm het beste en bieden stevige ondersteuning.

Het bolster heeft een lengte van 60 cm en breedte van 16cm en is 8 cm hoog. Zowel de katoenen buitenhoes als binnenhoes zijn voorzien van een rits. Gevuld met gezuiverd boekweitkaf. Gewicht: ongeveer 3000 gram.

Extra informatie

Gewicht 3 kg
Afmetingen 60 × 16 × 8 cm
Kleur

aubergine, rood, zwart

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Yoga bolster” te beoordelen