Yogi Tea Breathe Deep

3,25

Ingrediënten:
eucalyptus*, zoethout*, gember*, basilicum*, kardamom*, kaneel*, koningskaars*, alfalfa*, venkel*, tijm*, alant*, vanilleextract*, kruidnagel*, zwarte peper*, vanillebonen*

Uitverkocht

Artikelnummer: breathe deep Categorie: Tags: , , , , ,

Beschrijving

Yogi Tea Breathe Deep
Yogi Tea Breathe Deep wekt de indruk dat onze hele borst van binnenuit open gaat, waardoor prana, de ‘levensenergie’, steeds dieper in ons kan doordringen. We kunnen weer ademen. Tijm en basilicum gecombineerd met verwarmende specerijen zoals kaneel, kardamom en gember stimuleren en voegen een heerlijke smaak toe. De essentie van deze thee is: ‘Ademen is leven’.

Ingrediënten:
eucalyptus*, zoethout*, gember*, basilicum*, kardamom*, kaneel*, koningskaars*, alfalfa*, venkel*, tijm*, alant*, vanille extract*, kruidnagel*, zwarte peper*, vanillebonen*

Bereidingswijze:
Schenk 250 ml kokend water op het theezakje en laat 5-6 minuten trekken, of langer voor een sterkere smaak.

Ingrediënten:

Eucalyptus
De naam eucalyptus is een soortbegrip voor meer dan 600 verschillende bomen en struiken. Wij gebruiken de aromatische bladeren van de eucalyptus globulus, een in Australië inheemse boom, die wel 60 meter hoog kan worden. Ze smaken verfrissend pittig en licht bitter.

Basilicum
De „koninklijke geneeskrachtige plant“, zoals de oude Grieken basilicum noemden, kwam in de 12e eeuw naar Noord-Europa. Hij bevat een heerlijk kruidig aroma, dat zowel in de mediterrane keuken alsook in vers gezette thee op sublieme wijze tot zijn recht komt.

Tijm
Tijm is een lipbloemige, die al duizenden jaren door de mensen als specerijplant en heelkruid wordt gewaardeerd. Hij groeit hoofdzakelijk rondom de Middellandse Zee en heeft een krachtig hartig, licht pittig aroma. Vanwege zijn waardevolle bestanddelen werd tijm in 2006 tot geneeskrachtige plant van het jaar gekozen.

Zoethout
Zoethout, ook drop genoemd, is al sinds de klassieke oudheid als heelkruid bekend en een van de 50 basiskruiden van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Het bevat een zoetstof die zo’n 50 keer sterker is dan suiker en smaakt mildzoet en bitter pittig. Vanwege zijn waardevolle voedingsstoffen werd zoethout in 2012 tot geneeskrachtige plant van het jaar gekozen.

Gember
Al meer dan 3.000 jaar wordt gember in het Verre Oosten als kruiden- en geneeskrachtige plant gebruikt. Hij heeft een fruitig scherpe smaak en bevat behalve verschillende vitamines ook etherische olie en kostbare minerale stoffen.

Kardamom
Kardamom is al duizenden jaren een van de populairste kruiden in Azië en in de Arabische landen. Zijn fijne, zoetig scherpe aroma maakt kardamom bijzonder geschikt voor het kruiden van talrijke gerechten – van scherpe kerriegerechten tot aan kruidig kerstgebak. Dankzij zijn etherische olie en andere belangrijke voedingsstoffen is kardamom bovendien een van ‘s werelds oudste geneeskrachtige planten.

Kaneel
Kaneel behoorde tot de duurste specerijen ter wereld en schijnt in China al 3.000 jaar voor Chr. als specerij en heelkruid te zijn gebruikt. Kaneel wordt uit de schors van de Zuid-Aziatische kaneelboom gewonnen, smaakt aromatisch zoetig en bevat behalve tanninen ook kostbare etherische oliën.

Koningkaars
Niet alleen zijn uiterlijk, maar ook zijn innerlijke waarde maken de koningskaars tot een werkelijk majestueuze verschijning. Hij groeit kaarsrecht tot wel twee meter in de hoogte en draagt felgele, mild aromatisch smakende bloesems. Al in 1999 werd de koningskaars tot het heelkruid van het jaar uitgeroepen.

Alfalfa
De „vader van alle voeding“, zoals alfalfa vertaald uit het Arabische heet, wordt al duizenden jaren gewaardeerd vanwege zijn waardevolle bestanddelen. Behalve proteïnen, mineralen en sporenelementen bevatten de zaden van de bij ons „luzerne“ genoemde plant ook talrijke vitamines, waaronder E, K, B6 en D. De smaak van alfalfa is licht nootachtig en aromatisch kruidig.

Venkel
Venkel is een van de oudste bekende geneeskrachtige planten ter wereld. Hij behoort tot de familie van de schermbloemigen en is al duizenden jaren overal ter wereld geliefd vanwege zijn intense aroma. Venkel smaakt zoetig kruidig en doet wel een beetje denken aan anijs.

Alant
De oorspronkelijk uit Azië afkomstige alant was vroeger in iedere boerentuin te vinden. Al in de vierde eeuw schreef de Romeinse kok Apicius in zijn receptenverzameling „De re coquinaria“, dat deze plant in iedere huishouding aanwezig zou moeten zijn: „Opdat het bij het kruiden aan niets zou ontbreken.“ Alant behoort tot de familie van de composieten en groeit het liefst op vochtige weiden en velden. Zijn aromatische wortel smaakt licht bitter en verspreidt een aangename geur.

Vanille
De „koningin der kruiden“ behoort tot de populairste aroma’s ter wereld. Zij behoort tot de familie van de orchideeën en is inheems in Mexico en Midden-Amerika. Haar fijne smaak en haar intense verwerkingsproces maken de echte vanille tot een bijzonder waardevolle specerij.

Kruidnagel
Kruidnagels zijn de bloesemknoppen van de kruidnagelboom en in onze breedtegraden voornamelijk als specerij in gerechten als taaitaai of rode kool bekend. Ze behoren tot de mirtachtigen en hebben een intens kruidig aroma, waarvoor in het oude China alsook in Egypte zelfs voor het gewicht in goud werd betaald.

Zwarte peper
De ook wel „koning der specerijen“ genoemde zwarte peper is tegenwoordig naast zout de belangrijkste specerij ter wereld. Hij is oorspronkelijk afkomstig van de Indische Malabarkust en smaakt intens kruidig alsook licht scherp tot scherp. De oude geneeskunde van de ayurveda raadt de zwarte peper niet alleen aan om mee te kruiden, maar vanwege zijn waardevolle werkzame stoffen ook als heelkruid.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Yogi Tea Breathe Deep” te beoordelen