Koshi windgong

44,95

Koshi chimes zijn geïnspireerd op de vier elementen.
Ze zijn er in vier stemmingen, elk met zijn specifieke klankkleur: Ignis (vuur), Aria (lucht), Aqua (water) en Terra (aarde).
Beweeg de windgong zachtjes heen en weer, terwijl je het koord vasthoudt en laat je verrassen door het samenspel van zuivere, heldere tonen die er dan ontstaan. De ontspannende melodieën geven vreugde en harmonie.

Beschrijving

Koshi windgong. De vier elementen Vuur, Lucht, Water en Aarde

Deze windgongen zijn geïnspireerd op de vier elementen.
Ze zijn er in vier stemmingen, elk met zijn specifieke klankkleur: Ignis (vuur), Aria (lucht), Aqua (water) en Terra (aarde).
Beweeg de windgong zachtjes heen en weer, terwijl je het koord vasthoudt en laat je verrassen door het samenspel van zuivere, heldere tonen die er dan ontstaan. De ontspannende melodieën geven vreugde en harmonie.

De Koshi windchime is een bijzonder muziekinstrument, van hoge kwaliteit. En het wordt met de hand gemaakt aan de voet van de Franse Pyreneeën, elke gong is het resultaat van nauwgezet vakmanschap. De Koshi is er echter maar in één kleur, Gefineerde Bamboe. Alle gebruikte onderdelen zijn duurzaam. De acht snaren in de resonantiebuis zijn met zilver op de grondplaat gelast. De melodie van elke Koshi is rijk aan boventonen.

De Koshi windgong worden in vier toonzettingen gemaakt. Elk heeft zijn eigen specifieke magische klankkleur en ze kunnen harmonisch gebruikt worden met de anderen.  Zabir heeft bamboe fineer gebruikt voor de buitenkant omdat het veel sterker is dan natuurlijke bamboe. De resonantiebuis van hoge akoestische kwaliteit wordt gemaakt van dunne lagen bamboe. Dit is een nieuwe techniek waardoor het geluid nog meer diepte heeft en nog meer harmonische. De diameter van de buis is 6,3cm en de hoogte is 16,5cm, iets groter als de voormalige Shanti’s.

De windgong kunnen goed buiten gebruikt worden, echter net als alle houten voorwerpen moeten ze regelmatig behandeld worden met beschermende olie. Echter omdat de Koshi een jong product is kan hiervoor geen ervaringsgarantie voor worden gegeven.

Ook Koshi’s hebben een geweldig effect op kinderen, maar het is geen speelgoed. Houdt ze uit de buurt van kinderen onder de drie jaar.

Aarde / Terra

Terra is genoemd naar het element Aarde, deze windgong is te herkennen aan een groene stip voorop. Staat voor hardheid. Het element Aarde staat voor rust en geborgenheid.
De sterrenbeelden Stier, Maagd en Steenbok zijn verbonden met het element Aarde.
De stemming van de Terra is: ♪♫ G C E F G C

Water / Aqua

Aqua is genoemd naar het element Water, dit windorgel is te herkennen aan een blauwe stip voorop. Staat voor cohesie/adhesie en attractie. / zachtheid ruwheid/ gladheid zwaarte/lichtheid. Water staat symbool voor het in beweging zijn.
De klank van de Koshi Aqua kabbelt, het stroomt. Met je ogen dicht is het makkelijk voor te stellen dat je op de oever van een rustig stromend riviertje zit.
De sterrenbeelden Vissen, Kreeft en Schorpioen zijn verbonden met het element Water.
De stemming van de Aqua is: ♪♫ A D F G A D F A

Lucht / Aria

Aria is genoemd naar het element Lucht of wind, deze gong is te herkennen aan de gele stip op de voorkant. Staat voor duwen/ repulsie/ steunen/ bewegen. Lucht is het symbool van vrijheid. De klank van de Koshi Aria is luchtig en teer. Een klank die past bij beelden van vlinders die fladderen in de lucht.
De sterrenbeelden Waterman, Tweeling en Weegschaal zijn verbonden met het element Lucht.
De stemming van de Aria is: ♪♫ A C E A B C E B

Vuur / Ignis

Ignis is genoemd naar het element Vuur, deze windgong is te herkennen aan de rode stip voorop. Staat voor warmte. Vuur is het element van warmte en enthousiasme.
De klank van de Ignis maakt blij.
De sterrenbeelden Ram, Leeuw en Boogschutter zijn verbonden met het element Vuur.
De stemming van de Ignis is: ♪♫ G B D G B D G A

Bij de keuze voor een windgong kan je je dus laten leiden door bij jezelf na te gaan met welk element je het meest hebt.

 

Extra informatie

Koshi

Terra Aarde, Aria Lucht, Ignis Vuur, Aqua Water

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Koshi windgong” te beoordelen