Oefenkaart De Maangroet

9,95

Sequentie De Maangroet. De Maangroet of Chandra Namaskara heeft tot doel de werking van de maan op het water in ons lichaam te harmoniseren. In het oosten wordt de zon vaak gezien als degene die alles verbrandt, terwijl de maan gezien wordt als de bron van koelte en verfrissende gelukzaligheid. De Maangroet is meer naar binnen gericht.

Beschrijving

De maan is als een zachte, stille gids die kalmte, vrede en rust over onze wereld uitstraat. Als we reflecteren op de wijze waarop de maan functioneert, zien we haar enorme invloed op ons leven.

De svadhistana chakra is hoofdzakelijk een watercentrum. Water is gerelateerd aan onze emoties. Dit betekent dat de maan een belangrijke rol speelt in onze emotionele reacties op het leven. Onze manier van denken, ons vermogen om te veranderen en ons aan te passen aan het leven is afhankelijk van evenwichtigheid van dit centrum.

De Maangroet of Chandra Namaskara heeft tot doel de werking van de maan op het water in ons lichaam te harmoniseren. In het oosten wordt de zon vaak gezien als degene die alles verbrandt, terwijl de maan gezien wordt als de bron van koelte en verfrissende gelukzaligheid. De Maangroet is meer naar binnen gericht.

Zoals de maan het licht van de zon reflecteert, weerspiegelt stilstaand water de werkelijkheid en de schoonheid van het leven. Door de immense kracht van de stilte te ontdekken, verstreken we ons intuïtief inzicht in de zin van het leven.

Alle bewegingen volgen je ademhalingspatroon. In vele opzichten voorziet de ademhaling de beweging van energie. Op een dieper niveau komt de beweging rechtstreeks voort uit het pranisch lichaam en wordt zo dus geleid door het licht van je hart.

Een uiterst effectieve sequentie die bestaat uit:
1. Knielende meditatiehouding
2. Knielende hartopener
3. Knielende hemel en aarde strekking gedraaid links
4. Knielende hemel en aarde strekking gedraaid rechts
5. Knielende hartopener
6. Knielende meditatiehouding
7. Lage plank
8. Krokodil
9. Sfinx
10. Kindhouding
11. Knielende meditatiehouding

Dit is een virtueel artikel. Na betaling ontvang je een link waarmee u toegang heeft tot dit bestand. U kunt dit dan downloaden en eventueel uitprinten voor eigen gebruik. De rechten blijven eigendom van Yogaschool De Zonnegroet Venlo. De digitale inhoud staat niet op een materiële drager staat, de consument heeft geen herroepingsrecht en je gaat hiermee akkoord.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oefenkaart De Maangroet” te beoordelen