Oefenkaart De Aardegroet

9,95

Sequentie Prithvi Namaskara. Het doel van De Aardegroet of Prithvi Namaskara is om onze verbinding met de aarde in ere te herstellen. Deze weldadige combinatie van ademhaling en beweging is een tedere en zachte manier om ons af te stemmen op de hartslag van de aarde. Het belangrijkste energiecentrum dat in deze sequentie geactiveerd wordt, is de mooladhara chakra. Het stelt ons in staat om de angsten en persoonlijke weerstanden waarmee we geconfronteerd worden te transformeren naar hoop en vreugde. Het Mooladhara chakra is een ongelooflijke bron van latent aanwezige energie.

Beschrijving

Aardegroet. Wat weten en begrijpen we van onze aarde? Sta eens even stil bij haar schoonheid: de bergen, oceanen, rivieren, uitgestrekte oerwouden en de dieren die haar bevolken. Denk eens aan de miljarden mensen die op haar kwetsbare en complexe bodem te gast zijn. Is het geen wonder?

Het doel van De Aardegroet of Prithvi Namaskara is om onze verbinding met de aarde in ere te herstellen. Deze weldadige combinatie van ademhaling en beweging is een tedere en zachte manier om ons af te stemmen op de hartslag van de aarde. Het belangrijkste energiecentrum dat in deze sequentie geactiveerd wordt, is de mooladhara chakra. Het stelt ons in staat om de angsten en persoonlijke weerstanden waarmee we geconfronteerd worden te transformeren naar hoop en vreugde. De mooladhara chakra is een ongelooflijke bron van latent aanwezige energie.

We leren inzien dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de loop van ons leven. Deze sequentie geeft ons de subtiele kracht en inspiratie om onze dromen te verwezenlijken .

Als je De Aardgroet eenmaal beheerst, doe hem dan zo vaak mogelijk buiten in de natuur. Dit maakt de effecten nog sterker.

De sequentie bestaat uit deze onderdelen:
1) Tadasana
2) Staan x 5
3) Hurken x 5
4) Voorwaartse buiging vanuit spreidstand 5x
5) Zijwaartse strekking rechts 5x
6) Zijwaartse strekking links 5x
7) Tadasana

FYSIEKE VOORDELEN
Als je deze sequentie regelmatig beoefent merk je dat het afstemmen van de ademhaling op de beweging je ademritme verlengt en kalmeert. Een direct gevolg is ook het in evenwicht brengen van hel sympathische en parasympathische zenuwstelsel Je evenwichtsgevoel verbetert en de meeste gewrichten worden getraind.

MENTALE EMOTIONELE VOORDELEN
Prithvi Namaskara creëert een diep gevoel van kalmte en stille.

ENERGETISCHE VOORDELEN
Door de groet aan de aarde wordt je concentratievermogen sterk verbeterd en word je doortrokken van een vredige en kalme energie. De beweging van de handen zuivert de keel chakra, activeert de lagergelegen chakra’s en verbindt de aarde- en hemelenergie met elkaar r. Dit heeft een stabiliserend effect en er ontstaat een gevoel van eenwording. De belangrijkste nadïs worden gestrekt waardoor de energetische lagen in harmonie wordt gebracht. Het brengt de fysieke, mentale/emotionele en spirituele lagen met elkaar in evenwicht.

AFFIRMATIE
“Ik ben verbonden met alles en iedereen.’

Dit is een virtueel artikel. Na betaling ontvang je een link waarmee u toegang heeft tot dit bestand. U kunt dit dan downloaden en eventueel uitprinten voor eigen gebruik. De rechten blijven eigendom van Yogaschool De Zonnegroet Venlo. De digitale inhoud staat niet op een materiële drager staat, de consument heeft geen herroepingsrecht en je gaat hiermee akkoord.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Oefenkaart De Aardegroet” te beoordelen